Okunma Sayısı: 11015
CANLI YORUMLAR

AĞZINI KONTROL EDİN

Neler yapılabilir?

Çocuğunuz bir şey yerken güçlük çekiyorsa ya da ağzındaki bir ağrıdan kaynaklanan rahatsızlık ya da şikayete bağlı olarak iştahsızlık sergiliyorsa, ağzında yara olup olmadığını kontrol edin.

Çocuğunuzun yinelenen ağız yaraları varsa, temelde yatan herhangi bir neden olup olmadığını doktorunuzla birlikte araştırın. En yaygın ağız yaraları, tek ya da kümeler halinde dil, dişeti, dudak içleri ya da yanakta çıkan ve kaynağını stres, alerji ya da duyarlılıktan alabilen aftlardır. Bunlar, küçük, yuvarlak, gri, sarı ya da beyaz görünümlü ve kenarları iltihaplı yaralardır. Diğer ağız yarası türleri, dilin ya da yanağın içinin yumuşak mukoza zarının ısırılmasından kaynaklanan bir yaralanmaya veya diş fırçalarken diş etinin delinmesine bağlı olarak ortaya çıkabilir. Yara gibi görünen bazı kabarcıklar uçuk ya da pamukçuk olabilir. Çocuğunuza, yoğurt gibi kolay yenen gıdalar verin ve tuzlu ya da baharatlı besinlerden uzak durun, çünkü bunlar çocuğunuzun durumunu daha da kötüleştirebilir.

Ağız yaralarını kontrol altına alabilmek için neler yapılabilir?

Stres yapıcı faktörler metabolizmada dengesizliğe yol açarak ağız yaralarının kaynağını oluşturan asit oranı artışına neden olabiliyor. Bazı uzmanlarca, bu durumla mücadele etmek için, meyvenin asit açısından zengin olduğu göz önünde bulundurularak meyvenin az sebzenin bol olduğu bir diyet tavsiye ediliyor. Bağışıklık sistemini desteklemek için çinko, beta karoten olarak A vitamini, alkalin formunda C vitamini ile E vitamini takviyesi yapılabilir, Bol miktarda dinlenme, zararlı maddelerin vücuttan atılması için su içme ve çocuğunuzun simit gibi kesici gıdalar yememesi tavsiye edilir.

Ağız yarası tedavisi

Ağızdaki acıyı azaltacak solüsyonlar, dezenfektan solüsyonlar ve yaraların iyileşmesini hızlandıran kortizonlu ağız içi merhemler ile kısa sürede tedavisi mümkün.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ASİ ERGENLE İLETİŞİM
DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
ŞİFRENİZİ UNUTUYORSANIZ
DUYGULARINIZI KULLANIN
BOŞANAN ANNE BABALAR
BAZEN AYRILMAK DAHA İYİDİR
İYİ BAKICI BULMANIN YOLLARI
NESLİM DOKSAT'TAN ÖNERİLER
NE ZAYIF OLSUN NE DE ŞİŞMAN
YİYEN VE YEMEYEN ÇOCUKLAR
BİLGİSAYAR KULLANICILARI
BU HABERİ DİKKATLİ OKUYUN!
TÜRKİYE'DE BİR İLK
VAJİNADAN BÖBREK NAKLİ
KONUŞMA GECİKMESİ
AİLEYE DÜŞEN GÖREVLER...
ANİ KALP KRİZİNE DİKKAT
NASIL GELİŞİR?
ANNE SÜTÜ NASIL SAKLANMALI
ÇALIŞAN ANNELERE TÜYOLAR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
EYVAH KIZAMIK!
KONUŞUYOR MU DUYUYOR MU?
0-1 YAŞ ÇOCUKLARDA
DİŞLERİ Mİ ÇÜRÜYOR?
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
YENİ YILDA DENEYİN
ÜNLÜLERİN MAKYAJSIZ HALLERİ
KISA SAÇ MODELLERİ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :