Okunma Sayısı: 12464
CANLI YORUMLAR

ÇOCUKLUK DÖNEMİ AŞILARI

İhmal etmeyin

Bebeklerin ve çocukların sağlıklı gelişimleri ve hastalıklardan korunması için alınması gereken en önemli önlem aşı olduğu uzmanlar tarafından her defasında dile getiriliyor. 

Sağlık Bakanlığı da her yıl düzenli olarak genel bağışıklama önerilerine göre çocuklara yapılması gereken aşı takvimini açıklıyor. 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan, Sağlık Bakanlığı'nın çocukluk dönemi aşılarına büyük önem verdiğini ve birçok aşının da ücretsiz olarak yapıldığını söylüyor. 

Mocan; "Karma aşılardaki yüksek ateş etkisi artık yok" 

Çocukluk dönemi aşıları ile ilgili bilgi veren Mocan, çocukların ilk doğduğu gün Hepatit B aşısı yapıldığını söylüyor ve Hepatit B aşısının tekrarının birinci ve altıncı ayın sonunda yapıldığını dile getiriyor.

Karma aşıların önemine değinen Mocan, "Karma aşılar eskiden olduğu gibi yüksek ateş yapmıyor. Çünkü, aşılardaki yüksek ateş yapan bu etki alındı" diyor. 

Rutin aşılar içinde verem aşısının önemine de değinen Mocan, verem aşısı için klasik uygulamanın ikinci ayın sonunda yapıldığını söylüyor. Ancak üçüncü ayın içinde veya sonunda da yapılsa çocuk için bir sorun yaratmayacağını söyleyen Mocan, bu aşının Sağlık Bakanlığı protokellerine göre ikinci ayın sonunda yapılması gerektiğinin altını çiziyor. 

Üçlü karma aşı olarak bilinen kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşılarının yine Sağlık Bakanlığı verilerine göre 12'nci ayın sonunda yapılması gerekiyor. Dilenirse ilerleyen dönemde ilkokul birinci sınıfa başlama döneminde pekiştirme dozu alınabiliyor. 

Mocan: "İhmal edilen her aşı, hastalığın habercisi"

Su çiçeği aşılarının isteğe bağlı olarak yapıldığını söyleyen Mocan, bu aşının 12 ile 15'inci ay arasında herhangi bir zamanda yapılmasının uygun oluduğunu belirtiyor.

Aşılarla ilgili son yenilikler hakkında da bilgi veren Mocan, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Hepatit A aşısının da son dönemde uygulandığını ekliyor.

Mocan, bulaşıcı sarılık hastalığı olarak da bilinen Hepatit A aşısının da, fazla ve erken yaşlarda görülmesi nedeniyle bakanlık tarafından önerildiğini söyledi.

Kendileri için büyük önem taşıdığını ancak aileler ve doktorların tartışarak çocuklara uyguladığı rota virüsü aşısı yani ishal aşısının da önemine değinen Mocan, çocukluk dönemi aşıları ile ilgili şunları söyledi; "Çocukluk döneminde aşıya önem vermek lazım. Çünkü kızamık olan bir çocuğun arkasından zatürre, devamında orta kulak iltihabı geçirmesi veya beyin iltihabı geçirmesi gibi durumlar oldukça fazla görülür. Bu çocukların hastanelerde günlerce tedavi görmesi anlamına geliyor. Bahsettiğim aşılar son derece önemlidir." 

 

Tamamını izlemek için tıklayın... 

 

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
RADYASYONSUZ KANSER TEŞHİSİ
MEİK ADLI CİHAZLA KOLAYLIK
NARİN TENİNE
ORGANİK DEĞSİN...
DOĞUM İZNİ ARTIYOR MU?
KÜRTAJA DÜŞÜNME SÜRESİ
DRANKOREKSİYA VAKASI
KADINLARIN SON ÇILGINLIĞI
MAÇO ERKEKLER DAHA FEDAKAR
TÜM BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN
KENEDEN KORUNMA YOLLARI
KENEYLE TEMAS EDİLDİYSE...
ABUR CUBURDAKİ BAĞIMLILIK
BOL ŞEKERLİ TÜKETMEYİN
KALİTESİZ UYKU OBEZ YAPIYOR
UYKUSUZ GECELERE DİKKAT
MAKYAJ ÖNCESİ
GERGİN YÜZ MASKESİ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.
 

KATEGORİNİN HABERLERİ
OBEZ ÇOCUK SAYISI ARTIYOR
KIŞ ENFEKSİYONLARINDAN
KAHVALTI YAPMAYAN ÇOCUK
SÜNNET İÇİN İDEAL YAŞ
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
ÜNLÜLERİN MAKYAJSIZ HALLERİ
OJENİZ NE RENK OLSUN
HAMİLEYKEN SİZİ BEKLEYENLER
Adınız:
 
Soyadınız:
 
Email:
   
Sikayet & Öneri:
 
Talebinizi Seçiniz :