Okunma Sayısı: 11988
CANLI YORUMLAR

DERS SAATLERİ YENİLENİYOR

Hangi ders kaç saat?

Milli Eğitim  Bakanlığı’nın (MEB) hazırladığı taslak haftalık ders çizelgesine göre, gelecek  yıldan itibaren ilkokul ve ortaokullarda okutulan haftalık ders saatlerinde artış  olacak.

Bazı sınıflarda zorunlu derslerden Türkçe ders saati azalırken, matematik  ders saati ise 1 saat artırılacak. Yabancı dil eğitimine ilkokul 2’den başlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı, gelecek yıldan itibaren uygulanmaya başlayacak zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun çerçevesinde, ilkokul ve ortaokulların haftalık ders çizelgesi üzerinde taslak bir çalışma hazırladı.

Yapılan çalışmayla okuma yazma, matematik ve fen  bilimleri alanları başta olmak üzere uluslararası alanda rekabet edebilirliği  sağlayacak temel becerilerin geliştirilmesi ve öğrencilerin gelişim, ilgi, beklenti ve tercihlerini dikkate alan, demokratik yapıda ders seçmeye imkan verecek bir öğretim yapısının oluşturulması amaçlanıyor. 

Çalışmaya göre, haftalık ders saatleri kademeli bir artış içinde  yapılandırıldı. Zorunlu derslerde 1. sınıftaki haftalık ders saati 25’ten 26’ya, 2. sınıftaki haftalık ders saati 25’ten 28’e, 3. sınıftaki haftalık ders saati 25’ten 28’e, 4. sınıftaki haftalık ders saati 26’dan 30’a çıkarıldı. Bu sınıflarda yapılacak serbest etkinlik saatleriyle haftalık toplam ders saati 30  olacak. İkinci kademe olan ortaokuldaki zorunlu ve seçmeli derslerle birlikte 5. sınıftaki toplam haftalık ders saati 30’dan 36’ya, 6. sınıftaki haftalık ders  saati 30’dan 36’ya, 7. sınıftaki haftalık ders saati 30’dan 37’ye ve 8. sınıftaki  haftalık ders saati ise 30’dan 37’ye çıkarılacak.   

Matematik ders saati artıyor

Zorunlu derslerden Türkçe’nin saati 1. ve 2. sınıflarda azalırken, ”Oyun  ve Fiziki Etkinlikler” ile ”İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi” dersleri çizelgeye eklendi. Türkçe dersi, mevcut durumda haftalık ders saati ilk 3 yılda 11 saat, 4. ve 5. sınıflarda 6 saat ve 6, 7 ve 8. sınıflarda ise 5 saat veriliyordu. Zorunlu derslerde yapılan değişiklikle Türkçe dersi ilk 2 yıl 10 saat, 3. ve 4.  sınıflarda 8 saat, 5. ve 6. sınıflarda 6 saat, 7. ve 8. sınıflarda ise 5 saat  olacak. Mevcut durumda haftalık ders saati 1. sınıftan 8. sınıfa kadar haftada 4  saat verilen matematik dersi 1 saat artırılarak her sınıfta 5 saat verilecek. Böylece matematik dersi, sekiz yıllık öğretimde 288 saatlik bir artış  gerçekleşecek şekilde düzenlenmiş olacak. 

Fen ve Teknoloji dersinin adı değişecek

Hayat Bilgisi dersinde mevcut düzenlemede 3. sınıfta 4 saat olan öğretim süresi, taslak çizelgede 3’e indirilecek. Bu ders içeriğinde yer alan Fen  Bilimleriyle ilgili az miktarda konuların da Fen Bilimleri dersine aktarılması  öngörülüyor. 4. ve 5. sınıflarda haftada 3 saat, 5-8. sınıflarda haftalık 4 saat olan  Fen ve Teknoloji dersinin adı ”Fen Bilimleri” dersi olarak değiştirilecek. Değişiklikle Fen Bilimleri haftalık ders saati ise bir yıl erkene  çekilerek 3. sınıfta başlayacak. 3-4. sınıfta 3 saat, 5-8. sınıflarda haftalık 4  saat olarak düzenlenecek. Düzenlemeyle Fen Bilimleri dersinin öğretim süresinde toplam 180 saatlik  bir artış gerçekleşmiş olacak ve Fen Bilimleri öğretimine ayrılan süre de  uluslararası ortalamalar düzeyine yükseltilecek.       

Yabancı dil öğreniminde artış hedefleniyor 

Bakanlığın yaptığı çalışmaya göre, yabancı dil öğretimine ilkokul 2.  sınıftan itibaren başlanacak. Yabancı Dil dersi mevcut çizelgede 4. ve 5.  sınıflarda haftada 3 saat, 6. ve 8. sınıflarda haftalık 4 saat veriliyordu. Değişiklikle 2. sınıftan başlamak üzere, 2-4. sınıflarda haftada 2 saat,  5-8. sınıflarda ise haftada 4 saat olarak düzenlenecek. Böylece yabancı dil öğretimi 2 yıl daha erkene çekilerek, öğrencilerin  daha küçük yaşta yabancı dil öğrenmeleri sağlanacak. 

 

Yazı Etiketleri

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ÇOCUĞUM DEPRESYONDA
ÇOCUK DEPRESYONU
ÇOCUKLARDA BRONŞİYAL ASTIM
ERKEN TANI VE TEDAVİ
ÇOCUKLARA İYİ ÖRNEK OLUN
GELİŞİMİ İÇİN POZİTİF KATKI
SANILDIĞI KADAR MASUM MU?
ALERJİK BÜNYELİ ÇOCUKLARDA
STİL SAHİBİ ÇOCUK REKABETİ
MAKYAJ YAPMA YAŞI 11'E İNDİ
DİŞ ÇÜRÜK YAŞI 2
SÜT DİŞLERE BAKAMIYORUZ
ÇOCUK CAM FANUSTA BÜYÜMESİN
ARADA PİS ORTAM İYİDİR
OYUN VE REKABET
EBEVEYNİN ROLÜ NE?
ÇOCUKLARDA KABIZLIK
NEDİR? NASIL ÖNLENİR?
ÇOCUKLARDA UYKU VE BESLENME
YATMADAN ÖNCE NE YİYEBİLİR?

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BAŞARININ SIRRI:ÖNCE ...
ÖZEL OKUL MESELESİ
ÇOCUKLA İLETİŞİMDE HATALAR
HEDİYENİZ KABUSUNUZ O...
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
GÜZELLİK ÖLÇÜLERDE DEĞİL
TOPLAYIN
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :