Okunma Sayısı: 10148
CANLI YORUMLAR

DOKTOR DÖVEN YANDI

"Şiddete Sıfır Tolerans"

"Şiddete Sıfır Tolerans" kampanyasının ilk ayağı olarak il ve ilçelerdeki, sağlık kuruluşlarına 12 soruluk bir anket formu gönderen Bakanlık, bu anketle doktor, hemşire ve 112 Acil Servis personelleri dahil olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin boyutlarını ölçmeye çalışacak. “Sağlık Personeli Şiddet Araştırma Anketi” başlığı altında düzenlenen anketle sağlık çalışanlarına, ‘Şiddet vakaları hastanenizin daha çok hangi birimlerinde gerçekleşiyor?’, ‘Hastanenizde şiddete daha çok hangi personeliniz uğruyor?’, ‘Size göre şiddete başvurma nedeni nedir?’ ve ‘Şiddete karşı daha çok başvurulan müdahale şekli nasıldır?’ gibi sorular yöneltiliyor. Ayrıca, Bakanlık sağlık sendikalarını da kampanya kapsamında bilgilendirecek.

Kampanya detaylarının belirlenmesi sonrasında ise Sağlık Bakanlığı’nın sağlık personeline şiddet uygulayan hasta ve hasta yakınlarına uygulanan para ve hapis cezalarının artırılması istemiyle yasal düzenlemeye gideceği öğrenildi. Böylece Bakanlık, şiddete maruz kalan personelinin güvenle çalışabilmesi için uygun zemini oluşturmaya çalışacak.

BİR ÇALIŞTAY DÜZENLENMELİ
Türkiye’de son yıllarda sağlık kuruluşlarında artan şiddet olaylarının önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı harekete geçiyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, birkaç gün önce Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaret ettiklerini ifade ederek, ziyarette sağlık çalışanlarının sorunlarının görüşüldüğünü belirtti. Sendika tarafından sağlık çalışanlarının taleplerini içeren bir raporu da Bakan Akdağ’a sunduklarını ifade eden Kahveci, yapılan ziyarette sağlık çalışanlarının maruz kaldıkları şiddet olaylarının da gündeme geldiğini ifade etti. Kahveci, konu hakkında öncelikli olarak sağlıkta şiddetin önüne geçmek için yapılması gerekenlerin tartışılacağı bir çalıştay düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Kahveci, yine Bakan Akdağ’a yaptıkları ziyarette, Akdağ’ın mevcut sağlık sistemi ile sağlıkta şiddeti özdeştirmenin yanlış olduğuna dikkat çekerek sağlık çalışanlarının üzerinde büyük bir iş yükü olduğunu bu iş yükünü çalışanların sayısını arttırarak, sistemi ileri götürecek yeni mesleki tanımlarla ortadan kaldırmayı düşündüklerini kaydettiğini söyledi.

Ayrıca, görüşmede sağlık meslek liselerini, Sağlık meslek yüksekokuluna dönüştüreceklerini ifade eden Bakan Akdağ, 2023 yılında hemşire sayısının 400 bine doktor sayısının ise 200 bine çıkması gerektiğini belirtti.(anka)

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
DERSE BAŞLAMA SAATİ
DEVLET ESKİLERİ TOPLUYOR
RENKLERİN ÇOCUKLARA ETKİSİ
TWİTTER BANKASI KURULDU
O KADAR DA SÜPER DEĞİLLER
GÜZELLİK ÖLÇÜLERDE DEĞİL
YENİ YILDA DENEYİN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :