Okunma Sayısı: 11784
CANLI YORUMLAR

Tüp Bebek Tedavisinde Başarıyı Artıran 7 Yöntem

Bebek sahibi olmak için gerekli tetkikler yapıldı ve doktorunuzun önerisiyle tüp bebek tedavisi olmaya karar verdiniz.

Bebek sahibi olmak için gerekli tetkikler yapıldı ve doktorunuzun önerisiyle tüp bebek tedavisi olmaya karar verdiniz. Günümüzde bu tedavi planı içinde de gebelik şansını artıran yeni metotlar bulunuyor.

 1.       Yardımla Tarama

Tüp bebek tedavilerinde üst üste başarısız olunan denemelerden sonra bu yöntem uygulanıyor. Yöntemde embriyoyu çevreleyen zar kesilerek ya da inceltilerek rahim duvarına tutunma şansı artırılıyor.

 2.       Embriyo Biyopsisi, Preimplantasyon Genetik Tanı

Akdeniz anemisi, orak hücreli anemi, hemofili A ve B, fenilketonüri gibi 20’ye yakın genetik rahatsızlıkta, uzmanın yönlendirmesiyle embriyodan genetik tanı yapılabiliyor. Genetik tanı önerilen durumlarda üç günlük embriyolarda işlem yapılarak, bu genetik kodlamaları taşımayan en kaliteli embriyo seçilmesine yardımcı olunuyor.

 3.       IMSI (Intracytoplasmic Morphologically Selected Sperm Injection)

Sağlıklı bir sperm seçiminde mikroskopların önemi büyük. Eski yöntemlerde spermi 400 kat büyüten mikroskoplar kullanılırken, IMSI spermi 8000 kata büyüterek gösteriyor ve uzmanların seçim işini kolaylaştırıyor.

 4.       Metabolomiks, En İyi Embriyoyu Seçiyor

Yeni geliştirilen metabolomiks yöntemi embriyo seçme işlemini yaklaşık 25bin verilik bir data üzerinden kendisi yapıyor ve gebelik şansını artırıyor.

 5.       Defragmantasyon (Artık Parçaların Temizlenmesi)

Bu üşlem embriyo 3 günlükken yapılıyor. Embriyonun içinde çok fazla hücre artığı bulunduğu durumlarda bir pipetle bunların temizlenerek dışarı çıkarılması ve hücrenin gelişimine yardımcı olunması amaçlanıyor.

 6.       Ko-Kültür

Yine üst üste başarısız olunan denemelerden sonra bu yöntem de uygulanıyor. Tüp bebek tedavisine başlamadan önce kadının rahminden hücreler alınıyor ve bu hücreler bir ay laboratuar ortamında çoğaltılıyor. Tüp bebekle elde edilen embriyolar bu hazırlanmış ortamlar içerisinde geliştirilerek embriyonun tutunma şansı artırılıyor.

 7.       Embriyoların Dondurulması

Yeni yönetmeliğe göre 35 yaşın altındaki kadınlara tüp bebek tedavisi sırasında sadece tek embriyo transferi yapılabilecek. Bu uygulamayla hastanın diğer kaliteli embriyoları donduruluyor ve dilerse 5 sene içinde bu embriyo transfer edilerek gebelik elde edilebiliyor. Ya da ilk embriyo transferinden sonra başarısız olunduysa birkaç ay sonra yeni bir işlem zahmetine girişmeden dondurulmuş olan bu embriyo transfer edilebiliyor.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
KEMİK ERİMESİ
AĞRISIZ REGL GÜNLERİ
İDRAR KAÇIRMA MESELESİ
RAHİM AĞZI HASTALIKLARINDA
ROBOT SEVGİLİLER
ÜNLÜLERİN KOMİK ANLARI
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :