Bugün sizlere kek üçlemesi yapmak istiyorum. 1 adet yumurtasız kek tarifi, 1 adet basit, miksere bile gerek duymadan hazırlayabileceğiniz kek tarifi, 1 adet de hımmmm... sanırım 3. kek tarifini hoşuma gittiği için paylaşmak istiyorum. Başka bir neden gelmedi aklıma.
Elmalı Muffin (Yumurtasız)

Malzemeler:
6 adet muffin için:
-
1 adet büyük boy elma
-
2 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1/2 su bardağı süt
-
1 su bardağı un
-
1/4 su bardağı toz şeker
-
2 çay kaşığı hamur kabartma tozu
-
1 çay kaşığı tarçın
-
1 çay kaşınının ucu ile azıcık tuz
-
1-2 çay kaşığı hindistan cevizi
-
Kuru üzüm (göz kararı)
-
Üzeri için: 3 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı:
-
Elmayı soyup küçük küçük dilimliyoruz.
-
Normalde katı malzemeler ayrı, sıvı malzemeler ayrı karıştırılır ama ben tüm malzemeyi mutfak robotuna koyup karıştırdım. Sonra da muffin kağıtlarına pay ettim.
-
3 çay kaşığı toz şeker ve 2 çay kaşığı tarçını karıştırıp pişmemiş olan muffinlerin üzerine pay ettim.
-
Önceden ısıttığım fırında 25 dakika pişirdim. Pişip pişmediğini bıçak ile kontrol edip fırından çıkarttım.
-
Afiyetle yedik :)

Kek
Bu keki yaparken mikser kullanmanıza gerek yok. Temel malzemelerin dışında istediğinizi koyarak yani ister kakao koyup kakaolu kek, ister limon kabuğu rendeleyip biraz da limon suyu koyarak limonlu kek yapabilirsiniz. Benim favorim elma-tarçın ve cevizdir.
Malzemeler:
Berry Muffins
Malzemeler:
-
100 gr şeker
-
300 gr un
-
1 çay kaşığı kabartma tozu
-
½ çay kaşığı karbonat
-
½ çay kaşığı tarçın ( tarçın sever biri olarak ben dayanamadım biraz daha ekledim )
-
125 gr blueberries ( yerine böğürtlen yada ahududu da kullanılabilinir)
-
300 ml süt
-
125 gr erimiş yağ ( ben zeytinyağ kullandım)
-
2 adet çırpılmış yumurta
Bu kek yapılırken aşırı karıştırılmayacak. 15 dakika pişirmek yetiyor.
Hangi kek yapılırsa yapılsın mantık aynı önce tüm kuru malzemeler bir yerde karıştırılıyor. Sonra tüm sıvı malzemeler başka bir yerde karıştırılıyor. Sonra kuru ve sıvı malzemeler birlikte karıştırılıp son olarak içerisine meyveler ekleniyor.
Kek yapımına başlanırken fırın ısınması için açılıyor. Her fırının farklı özellikleri olduğudundan 180-200 derece ayarı arası seçiliyor. Yine farklı özellikli fırınlar sebebiyle yaklaşık 15 ile 25 dakika arası seçilip kürdan batırma tekniği ile pişip pişmediği kontrol ediliyor.
Kış mevsiminden beri çilekli limonata yapmak için çilek çıkmasını bekliyordum. Çileğin bol olduğu zaman nedense fırsatı kaçırdım. Evde çilekli limonata deneyemediğim için üzülürken geçen gün markette mis gibi çilek kokusu duydum. Bir baktım tartının yanında mis kokulu minik çilekler duruyor. Hormonlu kocaman katır kutur çileklerden benim gibi hiç kimse hoşlanmıyordur sanırım.

Mete'yle birlikte hazırladığımız Blueberryli kekimiz fırında pişerken yanına çilekli limonata da yaptık. Nasıl mı?
Yıkadığımız çilekleri şekerle birlikte blenderdan geçirdik. Limonu sıktık. Bardağa çilek püremizden, limon suyu, buz ve maden suyu koyarak karıştırdık.
Çilek püremizden bardaklara koyarken Mete süt istedi. Süper çilekli bir sütümüz oldu. Kalan püreyi de buz kalıplarına döktük. Bir sonraki sefer çilekli süt, limonata ya da maden suyumuzun içine koymak için.
Afiyet olsun...