Okunma Sayısı: 9834
CANLI YORUMLAR

KÜRTAJ TARTIŞMASI ABD'DE

Kürtaj karşıtları ayaklandı

Bu da Amerika'nın kürtaj tartışmasıCinsel ilişkiye girildikten sonra gebeliği önlemek için alınan doğum kontrol haplarının aynı zamanda rahimdeki döllenmiş yumurtaları yok ettiği yönündeki haberler ABD'de kürtaj tartışmasını alevlendirdi.

Ntvmsnbc'nin haberine göre, ABD'de Ulusal Sağlık Enstitüsü ve Mayo Clinic gibi saygı duyulan kuruluşlar, cinsel ilişkiye girildikten sonra gebeliği önlemek için kadınların kullandıkları doğum kontrol haplarının aynı zamanda rahimdeki döllenmiş yumurtaları yok ettiğini belirten bir bilgiyi internet sayfasında yayınladı.

Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre, söz konusu bilginin bu saygın kuruluşların internet sitelerinde yayınlanması sonrasında ABD'de kürtaj karşıtları yeniden ayaklandı. Kürtaj karşıtları, doğum kontrolüyle birlikte rahimdeki döllenmiş yumurtaları da öldüren bu tür hapların yasaklanmasını istedi.

Amerikan Yaşam İçin Obstetrisyenler ve Jinekologlar Derneği adına araştırmalar yürüten Dr. Donna Harrison, döllenmiş yumurtaların yok edilmesinin "cinayet" olduğunu iddia etti.

ROMNEY 'KÜRTAJ HAPLARI' DEMİŞTİ 

ABD'de kasım ayındaki seçimlerde ABD Başkanı Barack Obama'nın karşısına Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olarak çıkacak olan Mitt Romney, kısa süre önce yaptığı açıklamada, acil durumlar için alınan doğum kontrol haplarını "kürtaj hapları" olarak nitelendirmişti.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Newt Gingrich ve Rick Santorum'da adaylık kampanyaları döneminde benzer açıklamalar yapmışlardı.

'ÖLDÜRMEDİĞİ GİBİ FAYDASI VAR' 
Amerikan New York Times gazetesi ise, "doğum kontrol haplarının, döllenmiş yumurtaları öldürdüğü" tartışmasını ülkenin saygın bilim insanlarına sordu. Bu alanda uzman olan bilim insanları, cinsel ilişki sonrası alınan doğum kontrol haplarının, rahimde gelişmek olan döllenmiş yumurtalara zarar vermesinin söz konusu olmadığını belirtti. Tersine, ilaçlar ovulasyonu (yumurtaların döllenmeden önce rahimden atılması) erteliyor, bazı ilaçlar da servikal mukus bölgesini serleştirerek spermlerin ilerlemesini zorlaştırıyor.

HABER SİTEDEN KALDIRILDI 
New York Times gazetesi, doğum kontrol haplarının, döllenmiş yumurtaları yok ettiği bilgisini Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün internet sitesine yazan bilim insanlarına ulaştı. Gazetenin haberi sonrasında bu yöndeki bilgiler internet sitesinden kaldırıldı.

KÜRTAJ SEÇİM MALZEMESİ OLACAK 
ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde doğum kontrol hapları ve kürtajın, önemli bir seçim malzemesi olması bekleniyor.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
MİNİKLERE KARNE VAR NOT YOK
DAVRANIŞLA DEĞERLENDİRİLME
GENÇLİK EVDE OTURUYOR
AZ OKUYOR VE TV İZLİYOR!
TÜRKİYE'NİN SİGARA KARNESİ
İSTATİSTİKLERDE AZALDI AMA
DIŞKI NAKLİ
HAYAT KURTARIYOR!
AİLE HEKİMLERİ İSYANDA
"GEBE İZLEMİ YAPMAYACAĞIZ"
KADIN KAŞİFTEN DÜNYA REKORU
ANTARTİKA'DA TEK BAŞINA...
YARIŞMANIN GALİBİ İSVEÇ
"CAN'IMIZ SAĞOLSUN!"
PEPEE,PEPEE ŞARKI SÖYLÜYOR
İLK KONSER 10 HAZİRAN'DA

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ÇOKLU GEBELİKLERDE DO...
KOCASINI KAYBEDENE
MAC TÜRKİYE'NİN
ERTESİ GÜN HAPI TESPİTİ
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
2012 YILINA DAMGA VURAN
ÜNLÜLERİN MAKYAJSIZ HALLERİ
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :