Okunma Sayısı: 9830
CANLI YORUMLAR

ÇÖLYAK HASTALARINA MÜJDE

Karabuğday imdada yetişiyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde, glüten içermemesi nedeniyle başta çölyak hastalarının rahatlıkla tüketebileceği, iki adet karabuğday çeşit adayı için üretim izni alındı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Karabuğdayla Sağlıklı Yaşama Merhaba” sloganıyla tanıtım ve eğitim çalışmalarının başlatıldığı belirtildi. 

Kanser tedavisinde de kullanılıyor 

Karabuğday, İnsan ve hayvan beslenmesinin yanı sıra yeşil gübre, toprak düzenleyicisi, diyet ve tıbbi amaçlı olarak da kullanılıyor. Unu ve danesinin gluten içermemesi nedeniyle çölyak hastalarının rahatlıkla tüketebildiği karabuğdayın yeşil kısımlarından ise kalp damar hastalıkları ile kanser tedavisinde kullanılan rutin maddesi elde ediliyor. Enstitüde karabuğday tohum üretim faaliyetleri devam ediyor.

Karabuğday nedir?

Dünyanın birçok ülkesinde üretilen, önemi ve yaygınlığı gün geçtikçe artan, uluslararası ticarette yeri olan karabuğday, 3-3.5 ayda yetişiyor. Karabuğday insan ve hayvan beslenmesinin yanı sıra yeşil gübre, toprak düzenleyicisi, diyet ve tıbbi amaçlı olarak kullanılıyor. Unu ve danesinin glüten içermemesi nedeniyle çölyak hastalarının rahatlıkla tüketebildiği karabuğdayın yeşil kısımlarından ise kalp damar hastalıkları ile kanser tedavisinde kullanılan rutin maddesi elde ediliyor.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BEBEĞİNİZ EGZERSİZ YAPSIN
DESTEĞİNİZİ ESİRGEMEYİN!
PARKİNSON'DA ERKEN TEŞHİS
BELİRTİLERİ CİDDİYE ALIN
45 YAŞ ÜSTÜ DİKKAT!
GÖZ TANSİYONU RİSKLİDİR
1 TANININ 10 YIL HATRI VAR
KANSERDE AĞIZ BİRLİĞİ
BUGÜN DÜNYA KALP GÜNÜ
VE BİLMENİZ GEREKEN 6GERÇEK
BU YAZIYI OKUDUĞUNUZDA
5 KİŞİ ÖLMÜŞ OLACAK!
UZMANLARDAN "AKROMEGALİ"
TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE
DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
ÇOCUKLAR İÇİN ALTIN İKİLİ
İŞTE PROTEİN, SÜT ÖNERİLERİ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
SPOR TEDAVİNİN BİR PARÇASI
AĞIZ KOKUSU KABUSU
ÇOCUKLARDA YUMURTA AL...
MELANOM'A DİKKAT
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
BAZILARI KASLI SEVER
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
VÜCUT SÜSLEMESİNDE AŞIRILIK
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :