Okunma Sayısı: 14995
CANLI YORUMLAR

ABUR CUBUR VE ŞEKERLEMELER

Yasaklamak, "özel" demektir

Çocuklar abur cuburlar tarafından kaçınılmaz olarak cezbediliyorlar. Siz onlara evde hiç hamburger, cips, çikolata veya kola vermeseniz de, başkalarının evlerinde ve partilerinde bunlar onlara sunulacaktır. Televizyondaki abur cubur reklamlarının, caddelerdeki fast-food restoranlarındaki resimlerin ve dükkanlardaki çekici ambalajların ilgilerini çekmesini engelleseniz bile bir şey değişmeyecektir. Fast-food restoranlarına giden arkadaşlarından da bir şeyler duyabilir ve çocuklar büyüdükçe bu sohbetin etkisi daha da artabilir.

Çocuğunuzun belirli bazı gıdaları yemesinden nefret etseniz bile asla tamamen yasaklamaya kalkmayın: Bu tam tersi bir etki yaratabilir. Örneğin şekerlemeleri yasaklamak, bunların diğer gıdalardan özel ve farklı şeyler olduğunu ima eder ve sonuç olarak çok daha ilgi çekici ve arzu edilir hale gelebilir. Dolayısıyla çocuğunuz bir partide veya arkadaşının evinde bu tür gıdalara ulaştığında veya cep harçlığıyla edinebildiğinde, yiyebileceğinden çok daha fazlasını tüketmeye eğilimli olacaktır.

Çocuğunuza, farklı gıdaların vücuduna farklı etkileri olduğunu ve dolayısıyla her gıdaya farklı miktarlarda ihtiyaç duyacağını anlatmanız gerekir. Örneğin, "Süt kemiklerinin güçlenmesine yardım eder; bu yüzden her gün biraz içmen gerekir"; "Şekerlemelerin tadı güzeldir, ama seni güçlü veya sağlıklı yapmaz; bu yüzden onları ara sıra yemelisin."

Bu anlamda olaylara olumlu yanından yaklaşmaya ve çilek suyu veya muz gibi daha arzu edilen gıdaların ne kadar güzel olduklarına vurgu yapmaya çalışın. Ayrıca sevdikleri birçok gıdanın daha sağlıklı alternatiflerini bulmanız da mümkün: Patlamış mısırı evde tuz eklemeden yapabilir, hamburger veya "nugget" diye satılan, dışı çıtır kaplamalı tavuk parçaları gibi gıdaların daha sağlıklı versiyonlarını evde pişirebilirsiniz. 

  • Ann Boyutu
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ÇOCUKLARA DOĞAÇLAMA OYUN
CİN FİKİR,8-29 NİSAN ANKARA
ÇOK BİLİNMEYENLİ DENKLEM
ÇOCUKLARDA TUVALET EĞİTİMİ
ÇOCUKLARDA SORUMLULUK
NASIL GELİŞİR?
SÖZ VERİYORSANIZ YAPIN
ÇOCUK VE DEĞER YARGILARI...
TWİTTER'DA İMZA KAMPANYASI
ÇOCUK CAM FANUSTA BÜYÜMESİN
ARADA PİS ORTAM İYİDİR
ANNELER ENDİŞELİ
4+4+4'E HAZIR MIYIZ?
YALNIZ UYUYAMIYOR MU?
EBEVEYNLERE TAVSİYE
2 YAŞ ÇOCUKLARDA AKSİLİK
NEDEN TERS CEVAP VERİRLER?

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ÇOCUKLAR İÇİN MAKARNA
ENERJİ AÇIĞINI KAPATIN
NE KADAR YAĞ FAZLA SA...
VEJETARYEN EĞİLİMİ Mİ VAR?
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
MİNİKLERİN BOYUT ZİYARETİ
BİR KADININ ÇANTASINDA
KISA SAÇ MODELLERİ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :