Okunma Sayısı: 9978
CANLI YORUMLAR

GDO'LU ÜRÜNLERE İZİN ÇIKTI

Bakanlık haberi yalanladı

Bugün tarihli Dünya gazetesinin, GDO'lu ürünlere izin verildiği yönündeki habere Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Biyogüvenlik Kurulu'ndan yalanlama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, haberin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Haberin kamuoyunda yersiz endişe yaratmaya ve yanlış anlamaya neden olabileceğine dikkat çekilen açıklamada;  “Biyogüvenlik Kurulu ve Bakanlığımız tarafından; 3 adet soya geni ve 16 adet mısır geninin yem amaçlı kullanımı dışında, gıda amaçlı izin verilmiş hiçbir gen bulunmamaktadır" denildi. 

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada kurula sunulmak üzere hazırlanan raporun, izin onay anlamı taşımadığının altı çiziliyor. Dünya gazetesinin iddiasının tamamen asılsız olduğunu söyleyen Bakanlık, Türkiye'de bugüne kadar gıda amaçlı olarak vize ya da izin verilmiş bir GDO veya ürünü bulunmadığını ifade etti.

“İzin verilmeyecek” denilmişti

Dünya gazetesinin bugünkü haberine göre; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, geçtiğimiz günlerde GDO’lu ürünlerin Türkiye’de üretiminin kesinlikle yasak olduğunu ve gıda amaçlı GDO’lu hiçbir ürüne izin verilmediğini açıklamıştı. Biyogüvenlik Kurulu’nun Risk Değerlendirme ve Sosyo Ekonomik Değerlendirme Komitesi Raporları doğrultusunda GDO’lu 3 soya çeşidinin ithalatına izin verilirse Türkiye’ye ilk kez gıda amaçlı GDO’lu ürün girmiş olacak.

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
PARA MI SAYGINLIK MI?
MUTLULUĞUN SIRRI HANGİSİNDE
540 BİN HASTA TAKİP EDİLDİ
BU ANTİBİYOTİKLERE DİKKAT
BASİT TASARRUF YÖNTEMLERİ
HEM DE HİÇ KASMADAN...
DOMATES EL YAKTI
LİMON GÜLDÜRDÜ
HEPATİTE KARŞI FARKLI EYLEM
28 TEMMUZ'DA TAKSİM'DE
POKEMON KARA LİSTEDE
İŞTE RTÜK'E TAKILANLAR!
YGS'YE GİRECEKLER DİKKAT
SINAV ANINDA NE YAPMALI?
SESSİZLİKTEN KURTULDULAR
ÇOCUKLAR ARTIK DUYUYOR
FİŞLENME İDDİASINA YANIT
BAKANLIK İDDİAYI REDDETTİ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
4+4+4 YASALAŞTI
SU/ELEKTRİK KESİNTİLERİ
SAĞLIK BAKANLIĞI UYARDI
OKULLARDA DAHA AZ HASTALIK
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
O KADAR DA SÜPER DEĞİLLER
ÜNLÜLERİN KOMİK ANLARI
İLGİNÇ DÜĞÜNLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :