Okunma Sayısı: 10910
CANLI YORUMLAR

ARKADAŞIM DİYABET KAMPI

Çocukların mücadelesi

Diyabetli çocuk ve gençlerin güvenilir bir ortamda sosyalleşmelerine olanak sağlamak amacıyla 1997’den beri düzenlenen diyabetli çocuklar kampı, 21-28 Temmuz 2012 tarihleri arasında İznik’te yapıldı. Kamp koordinatörü Prof. Dr.Şükrü Hatun’un verdiği bilgilere göre Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrin ve Diyabet Bilim Dalı tarafından düzenlenen kampa bu yıl İzmit, Sakarya, İstanbul, Afyon, Bursa, Ankara, Artvin ve Eskişehir’den 10-18 yaş aralığında 83 çocuk ve genç katıldı. Kamp ekibi olarak 5 hekim, 5 diyetisyen, 5 hemşire, 1 psikolog ve 2 aktivite liderinin görev yaptığı Arkadaşım Diyabet kampında, daha büyük yaştaki diyabetli gençler, küçük yaştaki çocuklara grup liderliği yaparak önemli roller üstlendiler.

Kendi kendilerine insülin yapmayı öğreniyor, sanat ve spor etkinliklerine katılıyorlar

Bir hafta süren Arkadaşım Diyabet kampı boyunca diyabetli çocukların yaşam kalitelerini artırmalarına ve diyabetle mücadele etmelerine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli programlar düzenlendi. Kampta kendi kendine insülin iğnesi yapmak, kan şekerlerini düşürmek ve doğru beslenme konularında eğitim alan çocuk ve gençler, grup çalışmaları ile birbirleriyle deneyimlerini paylaştılar, yüzme başta olmak üzere çeşitli spor, eğlence ve sanat aktivitelerine katıldılar.

Kampta aldıkları 1 haftalık eğitimin çocuk ve gençlerin özgüvenine çok önemli katkılar yaptığını söyleyen Prof. Dr. Şükrü Hatun, çocukların gözünden kampı şöyle değerlendirdi: “Çocuklar kendi kendilerine bir şeyleri başardıklarını görünce kendilerini daha güçlü hissediyorlar. Çocuklarımız ve gençlerimiz kampta hem çok güzel arkadaşlıklar geliştiriyorlar hem de sosyal hayata hazırlanıyorlar.”

  • Ann Boyutu
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
SAVUNMAYI GÜÇLENDİRELİM
HAVA DEĞİŞİKLİKLERİNE KARŞI
5 ADIMDA OMURGANIZI KORUYUN
MASA BAŞINDAKİLER OKUMALI!
ÇOCUKLARDA ÖZSAYGIYI ÖLÇMEK
ÖZGÜR BİREY OLACAKSA...
BOĞAZA KAÇAN YABANCI CİSİM
EYVAH! ŞİMDİ NE YAPMALI?
ÇOCUKLAR SÖZ DİNLEMEZ
ÇÜNKÜ ONLAR ROBOT DEĞİL
TAKDİR ETMEYİ ÖĞRENSİN
BUNU SİZDEN ÖĞRENEBİLİR
SINAV ÖNCESİ BESLENME
BAŞARIYI ETKİLİYOR MU?
ERKEKLERDE KANSER RİSKİ
MULTİVİTAMİN ETKİLER Mİ?
YALNIZ UYUYAMIYOR MU?
EBEVEYNLERE TAVSİYE

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
KONUŞURKEN KEKELİYORSA
UÇTUK, UÇTUK BAŞIMIZ ...
UYURGEZER ÇOCUKLAR
ORTA KULAK İLTİHABI VARSA
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
DOĞRU SAÇ DOĞRU MAKYAJLA
2012 YILINA DAMGA VURAN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :