Okunma Sayısı: 11070
CANLI YORUMLAR

ARKADAŞIM DİYABET KAMPI

Çocukların mücadelesi

Diyabetli çocuk ve gençlerin güvenilir bir ortamda sosyalleşmelerine olanak sağlamak amacıyla 1997’den beri düzenlenen diyabetli çocuklar kampı, 21-28 Temmuz 2012 tarihleri arasında İznik’te yapıldı. Kamp koordinatörü Prof. Dr.Şükrü Hatun’un verdiği bilgilere göre Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrin ve Diyabet Bilim Dalı tarafından düzenlenen kampa bu yıl İzmit, Sakarya, İstanbul, Afyon, Bursa, Ankara, Artvin ve Eskişehir’den 10-18 yaş aralığında 83 çocuk ve genç katıldı. Kamp ekibi olarak 5 hekim, 5 diyetisyen, 5 hemşire, 1 psikolog ve 2 aktivite liderinin görev yaptığı Arkadaşım Diyabet kampında, daha büyük yaştaki diyabetli gençler, küçük yaştaki çocuklara grup liderliği yaparak önemli roller üstlendiler.

Kendi kendilerine insülin yapmayı öğreniyor, sanat ve spor etkinliklerine katılıyorlar

Bir hafta süren Arkadaşım Diyabet kampı boyunca diyabetli çocukların yaşam kalitelerini artırmalarına ve diyabetle mücadele etmelerine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli programlar düzenlendi. Kampta kendi kendine insülin iğnesi yapmak, kan şekerlerini düşürmek ve doğru beslenme konularında eğitim alan çocuk ve gençler, grup çalışmaları ile birbirleriyle deneyimlerini paylaştılar, yüzme başta olmak üzere çeşitli spor, eğlence ve sanat aktivitelerine katıldılar.

Kampta aldıkları 1 haftalık eğitimin çocuk ve gençlerin özgüvenine çok önemli katkılar yaptığını söyleyen Prof. Dr. Şükrü Hatun, çocukların gözünden kampı şöyle değerlendirdi: “Çocuklar kendi kendilerine bir şeyleri başardıklarını görünce kendilerini daha güçlü hissediyorlar. Çocuklarımız ve gençlerimiz kampta hem çok güzel arkadaşlıklar geliştiriyorlar hem de sosyal hayata hazırlanıyorlar.”

  • Ann Boyutu
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
HAMİLELİKTE 30. HAFTA
ETRAFININ FARKINDA
121 MİLYON İNSANIN PROBLEMİ
ONUNLA MÜCADELE EDİYORLAR
SİGARADA REKORTMENİZ
KADINLARDA KORKUTAN ARTIŞ
DOMATESİN BİR FAYDASI DAHA
LİKOPEN MUCİZESİ
ORGANİK YAĞLARLA BAKIM
HANGİ BÖLGEYE HANGİ YAĞ?
KÜMELİ'DEN BAYRAM DİYETİ
NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
İŞ SEHAYATİNE ÇIKIYORSANIZ
STRES PATLAMASINA DİKKAT!
DİŞ BAKIMINI CİDDİYE ALIN
DİŞLERİNİZİN ÖMRÜNÜ UZATIN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
EYVAH KIZAMIK!
NE VARSA KIŞTA VAR
OBEZ DEĞİLİM!
KONUŞURKEN KEKELİYORSA
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
YENİ SEZONDA TIRNAKLAR
23 NİSAN
FOTOĞRAFA DİKKATLİ BAKIN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :