Okunma Sayısı: 11097
CANLI YORUMLAR

PEYNİRDE ÖLÜM TEHLİKESİ

Karlı: "Ucuz ürünü almayın"

Gıda sahtekarları kokmuş ve küflü peynirlerden kaşar ve krem peynir üretiyor. İGTOD Başkanı Mustafa Karlı, "Piyasada 4-5 liraya satılan kaşar peynirleri sorunludur" dedi. 

Gıda sahtekarları vatandaşın sağlığıyla oynamaya devam ediyor. Hileli ürünlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak kaşar ve krem peynirde sahtekarlık yapıldığı ortaya çıktı. İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği (İGTOD) ve Rami Kuru Gıda Sitesi Başkanı Mustafa Karlı, vatandaşı gıda ürünlerinde yapılan hilelere karşı uyardı.

UCUZ ÜRÜNÜ ASLA ALMAYIN

Özellikle yumurta, peynir, sucuk gibi sık tüketilen ürünlerde hile yapıldığını ifade eden Mustafa Karlı, "İade için gelen küflü, 1 ay soğuk hava deposunun dışında bekleyen kokmuş peynirleri geliştirdikleri bir yöntemle kurutuyorlar. Daha sonra bu kokmuş ürünleri eritip krem peynir ve kaşar peyniri haline getiriyorlar" dedi. Vatandaşı satın aldıkları ürünlerin markalarına dikkat etmeleri konusunda uyaran Karlı, "15 liralık kaşar peynir dururken, üzerinde 4-5 liralık etiket olan ürünü satın alırsanız yediğiniz şey sağlıklı bir peynir olmaz" diye konuştu.

BAYAT BULGUR YEDİRİYORLAR

Geçmiş yıllarda yüksek enflasyon nedeniyle gıda toptancılarının stok yaptıklarını ve mal satmadan para kazanmaya çalıştıklarını ifade eden Karlı, günümüzde stok yapılmadığını söyledi. Gıda ürünlerinde yapılan bir başka hileye daha dikkati çeken Karlı şu bilgileri verdi:

"Stok yapılmadığı için bizlerin Rami'de sattığı ürünlerde hep bir sirkülasyon yaşanıyor. Ürünler sürekli yenileniyor, sürekli taze. Ancak marketlerde satılan özellikle private label (özel üretim) kuru gıda ürünlerinde ciddi sıkıntılar var. 2 yıl depoda bekleyen bulguru yeni ürün gibi paketliyorlar. Üstüne 1 yıl da son kullanma tarihi ekleyip insanlara bayatlamış bulguru yediriyorlar. Bunlar ticari ahlaka aykırı."

Kaynak: Vatan

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BASİT TASARRUF YÖNTEMLERİ
HEM DE HİÇ KASMADAN...
DÖVMEKTEN KOLLARI AĞRIMIŞ
MAĞDURA DEĞİL POLİSE RAPOR
KABUS GERİ DÖNDÜ
AİLELER DİKKAT!
FACEBOOK FOTOĞRAFINA DİKKAT
PORNO SİTELERE DÜŞMESİN
YILBAŞI ERTESİ
BESLENME TÜYOLARI...
BEBEK DÖVMESİYLE ELEŞTİRİ
BİRAZ RAHATSIZ OLUR MUSUNUZ
BRITANNICA ARTIK BASILMIYOR
İLKİ 1768'DE BASILMIŞTI
AHŞABIN ÖMRÜNÜ UZATTI
17'SİNDE PATENT ALDI
FESTİVAL GİBİ 1 MAYIS
HER KESİMDEN İNSANLAR...
YAZ EVLİLİĞİ  TURİZMİ
MISIR'DA ÇOCUK GELİNLER

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
GÜNDEMİ KAÇIRANLAR İÇİN
BEBEKLERDE UYKU SORUNU
FRANKFURT KİTAP FUARI
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
SİZİ BEĞENDİĞİNİ GÖSTEREN
HAMİLEYKEN SİZİ BEKLEYENLER
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :