Okunma Sayısı: 10780
CANLI YORUMLAR

ÇOCUĞUNUZUN SOSYAL

Becerilerini geliştirin

 


Çocuğunuz diğer çocuklara ve yetişkinlere karşı iyi davrandığında, bunu ödüllendirin. Örneğin birtakım puanlar ya da bozuk para gibi hediyeler kazanacağı, üstüne yıldız koyabileceğiniz bir şema hazırlayın. Sırasını beklediğinde, paylaştığında, nazik ve saygılı davrandığında ve diğer insanları dikkate alan herhangi bir çaba gösterdiğinde şemaya bir yıldız koyabilirsiniz.

• İçinde empatiyle ilgili konular olan DVD’ler ya da kitaplar seçin. Bunları bir hafta ya da daha uzun bir süre boyunca izleyip okuduktan sonra, içlerindeki temaları ve bunların ne anlam ifade ettiğini onunla konuşun. 

• Dikkatinizi sadece ona vererek, seviyesini yaşına ve anlayışına göre ayarlayarak yapacağınız sohbetler için her gün belirli bir zaman ayırın. Eğer bu sohbeti sizinle birlikte yemek pişirirken, en sevdiği yemeği yerken ya da resim yaparken denerseniz size daha fazla cevap verdiğini göreceksiniz. Sohbetinizin merkezine özellikle arkadaşlıklarda onu neyin mutlu ya da mutsuz ettiğini koyun. Kendi deneyimlerinizden de bahsedin. Böylece çocuğunuz başarılı arkadaşlıklar kurmanın hem çocuklar hem de yetişkinler için aynı becerileri gerektirdiğinin farkına varabilir.

• Gündelik sohbetlerinizde sırasını beklemek ve paylaşmakla ilgili mesajları güçlendirecek bir dil kullanın. Örneğin “Masayı temizleme sırası kimin?”, “Hadi gel son bisküviyi paylaşalım”, “Kart çekme sırası sende” ya da “Tatlımdan biraz yemek ister misin?” gibi ifadeler kullanarak bunu sağlayabilirsiniz.

• Çocuğunuzla ayıcıklarını ve diğer oyuncaklarını kullanarak, arkadaş ilişkilerini taklit eden oyunlar oynayabilirsiniz. Örneğin ayıcık bir şeylerden mahrum kalmış olabilir ya da çocuğunuzun en sevdiği oyuncağının canı yanmaktadır. Oyuncağıyla bu şekilde oynayan çocuk için oyuncağı teselli etmek, çok hızlı bir biçimde arkadaşını teselli etmeye yönelik bir davranışa dönüşür.

• Sırayla birbirinizin vücut dilinden ne anladığınızı tahmin etmeye çalışın. Eğer bunu yapacak vakit pek kalmıyorsa, yemek yerken ya da okul yolunda bunu deneyebilirsiniz.

• İşler ters gittiğinde sinirlenmek ve yılmak yerine bilinçli bir şekilde kendinize gülmeye çalışın. Bu yaklaşım, aynı şey kendi başına geldiğinde çocuğunuzun da böyle davranması için onu cesaretlendirecektir.


  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ERKEN YAŞTA ZEKASI GE...
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARDA
3-4-5 YAŞ DİL GELİŞİMİ
YORULMAK BİLMEYEN ÇOC...
O KADAR DA SÜPER DEĞİLLER
DOĞRU SAÇ DOĞRU MAKYAJLA
VÜCUT SÜSLEMESİNDE AŞIRILIK
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :