Okunma Sayısı: 9657
CANLI YORUMLAR

DİYABETE KARŞI İŞBİRLİĞİ

Hücresel tedaviler

''Diyabette Rejeneratif Tedaviler'' programında konuşan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, diyabetin toplumda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu söyledi.

Prof. Söylet, diyabetin her iki tipinin de kendine has özellikleriyle toplumu çok derinden etkileyen bir sağlık sorunu olduğunu belirterek, ''Diyabet toplum sağlığı açısından ülkelere çok ciddi sorunlar çıkartabiliyor'' dedi.

Diyabetin hastalar, özellikle de insülin bağımlıları açısından çok sıkıntılı bir süreç olduğunu vurgulayan Söylet, ''Şu an tedavisi yolunda sarf edilen gayretler çok önemli. Tıp, birçok hastalıkta semptomları ortadan kaldırmaya çalışırken, diyabette, özellikle bu grubun da yaptığı çalışmalar, direkt hastalığın sebebini ortadan kaldırmaya ve hastaların yaşam konforunu artırmaya yönelik. Bu nedenle heyecan verici bu projeyi yürekten destekliyorum'' diye konuştu.

İĞNE TEDAVİSİNE ALTERNATİF ARANIYOR 

Türk-Alman Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin de daha önce 1-4 Eylül 2011 tarihinde Giessen'de bir araya gelerek ön çalışma yapan bilim insanlarının, bugün projedeki yeni gelişmeler üzerinde duracağını anlattı. Bilgin, projenin amacını şu sözlerle açıkladı:

''Projenin amacı; pandemi haline gelmiş şeker hastalığının tedavisinde halen kullanılmakta olan insülin iğnelerinin yerini alabilecek alternatif hücresel tedavileri geliştirmek ve bununla birlikte şeker hastalığının genetik alt yapısını anlamaktır. Projenin uzun vadedeki hedefi, şeker hastalarının daha kaliteli bir yaşam sürebilmesini sağlamak ve hastalığı yenmek için koruyucu hekimlik stratejilerinin geliştirilmesine yardımcı olmaktır.''

Programa Nordrhein Westfalen Federal Bakanı Armin Laschet, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı'nın yanı sıra çok sayıda akademisyen katıldı.

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
KUŞKUCULUK VE PARANOYA
PROF. DR. K.DOKSAT ANLATTI
BİNLERCE ÇOCUK AYNI ANDA
DİŞLERİNİ GÜÇLENDİRECEK
İLAY'IN SİNE-MASALLARI
GÜNLERDEN PAZARTESİ
AZI KARAR ÇOĞU ZARAR
AŞIRIYA KAÇMAYIN
YİYECEKLERİMİZİ HAZIRLARKEN
VE BESİNLERİ SAKLARKEN...
ACİL DURUM MÜDAHALESİ
DİŞİNİZİ SIKMAYIN
ZİRA BRUKSİZM OLABİLİRSİNİZ
OKULLARA SÜT DAĞITIMI
ANA SINIFINDAN 5. SINIFA
GEÇMİŞİ SİLEMEYEBİLİRSİNİZ
PEKİ YA KÖTÜ ANILARI?
İLK YARDIMIN ABC'Sİ
112'Yİ ARARKEN...

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BESLENME SİSTEMİNİZİ ...
ZAYIFLAMA MİTLERİ YIKILDI
KEKEMELİK
SÖMESTR DÖNEMİNDE
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
ÇOCUKLAR BUNLARA BAYILACAK
BİR KADININ ÇANTASINDA
ROBOT SEVGİLİLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :