Okunma Sayısı: 11082
CANLI YORUMLAR

KADINA DİZİ İZLEMEME CEZASI

"Düğün de yok nişan da!"

Son zamanlarda hâkimlerin özellikle aile kavgaları, sınır ihlalleri, akrabalar arası anlaşmazlık gibi olaylarda mahkeme kapısına gelenlere yaratıcı cezalar vermesi, ilginç kararlar çıkmasına neden oldu.

Ceza kanunlarındaki değişikliklerin mimarlarından MeclisAdalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti KastamonuMilletvekili Hakkı Köylü’den yaratıcı ve caydırıcı bir ceza önerisi geldi.

Habertürk’e konuyu değerlendiren, Köylü şöyle dedi: “Hâkimler basit suçlarda uyguladıkları seçenek yaptırımlarda başarılı örnekler vermeye başladı. Karadeniz’de kadınlara ‘düğün ve nişanlara gitmeme’ cezası verilmesi etkili bir yaptırım. Bence yerinde ve caydırıcı olacaktır. Kadınlar en çok küçük yerlerde bunlardan etkilenir. Çünkü hiçbir yere gitmezler ama düğünleri kaçırmazlar. Bence bundan da etkili küçük ama caydırıcı cezalar olabilir. Mesela kadınlar en çok neden vazgeçemiyor, ona bakmaları lazım. Bence dizilerden vazgeçemezer. Son zamanlarda kadınlar arasında dizi bağımlılığı çok arttı. Her işlerini buna göre ayarlıyorlar. Bu tür bir seçenek yaptırım gerektiğinde, hâkimler ‘dizi izlememe’ cezası verse bu çok etkili ve caydırıcı bir seçenek yaptırım olacaktır.”

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
MECLİSTE KADIN DEVRİMİ
DEĞİŞİM BAŞLADI...
SANAT GÜNLERİ
ART BOYA İLE BAŞLIYOR
 ÇOCUKLARIN GÖZ SAĞLIĞI
ZARARLI IŞINLARDAN KORUYUN
KARTLARDA BU ŞİFRELER YASAK
NEDENİ ÇOK BASİT!!!
ŞAŞILIK KADER DEĞİL
YAŞI KÜÇÜKSE ÇÖZÜM VAR!
ŞİŞMANLIK GÜNAH MI?
TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA
BİZE BİR ŞEY OLURSA...
ÇOCUKLARIMIZ NE YAPACAK?
GÖZLER KALBİN AYNASI
KADINLARIN HİSLERİ BELLİ
ÖĞRETMEN OLMAK ZORLAŞIYOR
BAKANLIK AÇIKLADI
MANTAR ZEHİRLENMESİ
SONBAHAR DA ARTIYOR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
4+4+4 SAVAŞI
KADIN YÖNETİCİLER
İŞ İNGİLİZCESİ BAŞKA
ZENGİNE ÖLÜMSÜZLÜK TEKLİFİ
İLGİLİ VİDEOLAR
ÇOCUK GELİNLER
İŞ YERİNDE PSİKOLOJİK TACİZ
BİZDEN HABERLER 12.07.2011
BİZDEN HABERLER 18.07.2011
HAMİLELERİN YENİ MODASI
DOĞRU SAÇ DOĞRU MAKYAJLA
23 NİSAN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :