Okunma Sayısı: 9798
CANLI YORUMLAR

''4+4+4'' KÖŞKTE

Gül'ün 15 günü var

Eğitim süresini kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunuldu. Gül'ün yasayla ilgili kararını 15 gün içinde vermesi gerekiyor.  

Kamuoyunda ''4+4+4'' olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun, Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. TBMM Genel Kurulu'nda dün kabul edilerek yasalaşan kanun, TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'ndaki son okumadan sonra Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından imzalandı.

Kanun, Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunulmak üzere Çankaya Köşkü'ne gönderildi. 

Anayasa'ya göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün TBMM tarafından kabul edilen kanunları 15 gün inceleme süresi bulunuyor. 

Kanuna göre, ilköğretim kurumları; 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşacak.

Zorunlu ilköğretim çağı, 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacak. Kur'an-ı Kerim ve ''Hz. Peygamberimizin hayatı'', ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak. Zorunlu ortaöğretim, 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanacak.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
NASA'DAN KIYAMET AÇIKLAMASI
MAYALAR DOĞRU MU SÖYLÜYOR?
FATURALARA BAHAR AYARI
SEBEP: ARTAN MALİYETLER
DİZİLER YOL MU GÖSTERİYOR?
SUÇLAR ARTIYOR MU?
TÜRKLERE ÖZGÜ DAVRANIŞLAR
TWİTTER'DA NE KONUŞULUYOR?
İTHAL TEKSTİL ÜRÜNLERİ
HANGİLERİ ZEHİR SAÇIYOR?
YILBAŞI AKŞAMI EK SEFER
BAZI HATLAR ÜCRETSİZ
ÇOCUKLARA ÖZEL SORGU ODASI
UNICEF DESTEKLİ PROJE
OLMAYAN DİNİNDEN KALDI
EĞİTİM SEN TEPKİLİ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
PEDOFİLİ SAKLANAMAZ!
YASTIK ALTINDAN BANKAYA
"BAYRAM DEMEK TATİL DEMEK"
ABD'DE KOKU YASAĞI
İLGİLİ VİDEOLAR
ÇOCUK GELİNLER
İŞ YERİNDE PSİKOLOJİK TACİZ
BİZDEN HABERLER 12.07.2011
BİZDEN HABERLER 18.07.2011
ÜNLÜLERİN MAKYAJSIZ HALLERİ
EN İYİ YAZ KOKULARI
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :