Okunma Sayısı: 11915
CANLI YORUMLAR

BIRAKIN, SEÇİM YAPSIN

Onunla gurur duymayalım mı?

Bütün çocuklar birbirinden farklıdır. Bu açık bir gerçektir; ancak hoşlandıkları ve hoşlanmadıkları şeyler arasındaki farklılıkların büyüklüğü gerçekten şaşırtıcıdır (aynı cinsiyetten genç çocuklar arasında bile bu fark inanılmazdır). Bazı çocuklar açık havada eğlenmeyi severken, diğerleri bunun berbat bir fikir olduğunu düşünürler; bazı çocuklar yeni bir oyun öğrenmekten veya yeni beceriler kazanmaktan hoşlanırken, diğerleri kendi haline bırakılmaktan keyif alırlar.

Eğer çocuğunuz, anne babasının sözlerinin onu son derece huzursuz ettiği ve anne babasıyla birlikte egzersiz yapmaktansa ölmeyi tercih edeceği bir yaştaysa, kendi başına deneyebileceği bir sürü spor dalı bulabilir. Çocuğunuz, spor yapmanın ona verdiği bağımsızlık duygusundan hoşlanacak ve bu süreçte daha zinde ve sağlıklı olacağı bilgisi de onu rahatlatacaktır.

Suya mı meraklı? Kendi oyunlarını icat etmeyi mi seviyor? Burada bahsedilmeyen çok sayıda başka spor dalı olduğunu unutmayın; bu kesinlikle tam bir liste değil. Örneğin, futbol, voleybol, basketbol dışında da, deneyebileceği bir sürü takım sporu bulabilirsiniz.

Çocuğunuzu iyi tanımak size bu noktada yardımcı olacaktır; ancak eğer neden hoşlandığından tam olarak emin değilseniz, kaygılanmayın. Bunun yerine değişik türde şeyler denemesine destek olun ve en çok hoşlandığı şeyi bulmaya çalışın. Her baba oğlunun ülke çapında iyi bir futbolcu olmasını ister; ancak bisiklet veya tenisi tercih ederse bundan gurur duymayacak mıyız?

Çocuğunuzun cinsiyetine, yaşına veya fiziksel yapısına göre hangi sporu seveceği üzerine çok fazla fikir yürütmemeye çalışın. Bizler, erkek çocukların futbol, kızlarınsa baleden hoşlanacağını düşünmeye eğilimliyiz ancak bu her zaman doğru değildir. Kızınız aniden karateyi denemek istediğini açıklayabilir: Neden olmasın? Benzer bir şekilde, basketbol oğlunuzun yaşı açısından çok da ideal bir spor gibi görünmeyebilir; ama bunu hiçbir zaman bilemezsiniz?

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
YALNIZ BABALARA ÖĞÜTLER
BOŞANMIŞ BABALARA TEKNİKLER
O ARTIK BİR ÇOCUK DEĞİL
ERGENLE İLETİŞİM TÜYOLARI
KALE İLE ŞIK BANYOLAR
İNCELİKLİ BOND KOLEKSİYONU
ÖDÜL VEREYİM DERKEN
SAĞLIĞIYLA OYNAMAYIN
ÇOCUKLARA İNTERNET REHBERİ
"MUTLU ÇOCUK MUTLU AİLE"
TİP 1 DİYABET RÖPORTAJI
ÖĞRETMENLER NEYİ BİLMELİ?
BEBEKLERİN UÇAK NOTU
"ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLERİZ"
HER GÜN 2 BARDAK SÜT
ZEKÂYI GELİŞTİRİYOR
ÇOCUK OKULA BAŞLARKEN
ENDİŞESİ ORTADAN KALKTI MI?

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
YA ONA BİR ŞEY OLURSA
ERGENLİKTE İLETİŞİM
EŞİM VE BEBEĞİM
BAYRAM TATİLİ İÇİN ÖN...
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
ROBOT SEVGİLİLER
VÜCUT SÜSLEMESİNDE AŞIRILIK
BİR KADININ ÇANTASINDA
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :