Okunma Sayısı: 10400
CANLI YORUMLAR

İSTANBUL MODERNDE ŞENLİK

Doğal hayatın sanatçıları

İstanbul Modern’in bu yıl yedincisini düzenlediği Çocuk Şenliği’nde Doğal Hayatın Sanatçıları başlıklı programla nesli tükenen canlılar ele alınacak. Eğitim Sponsoru Garanti Bankası’nın katkılarıyla 23 Nisan – 29 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 7.Çocuk Şenliği’ne 3 bin 400 çocuğun katılması bekleniyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleşecek şenlikte, 4- 12 yaş grubu çocuklara yönelik etkinlikler hafta içi her gün saat 10.00 ile 16.00 arasında, hafta sonu ise saat 10.00 ile 15.00 arasında yapılacak. Programa katılan çocuklar, önce İstanbul Modern’in sergi salonlarındaki yapıtları inceleyerek sanatın doğayla ilişkisini değerlendirecek, ardından yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan bitki ve hayvan figürlerini boyayarak sanatsal ifadelerini yaratacaklar. İstanbul Modern 7. Çocuk Şenliği, Kavaklıdere'nin "Doğal Üzüm Suları" ve Keyveni Kurumsal Hazır Yemek’in katkılarıyla desteklenecek. Etkinlikler ücretsiz.

Doğal Hayatın Sanatçıları, Türkiye’de nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan canlıları konu ediniyor. Gelecek kuşağın temsilcisi olan çocuklar, İstanbul Modern‘in 7. Çocuk Şenliği’nde gerçekleştirdikleri sanat uygulamalarıyla, doğal hayatın ve canlıların koruyuculuğunu üstleniyorlar.

Resimden heykele, yerleştirmeden fotoğrafa birçok sanat yapıtına ev sahipliği yapan İstanbul Modern, Doğal Hayatın Sanatçıları programının müze eğitmenleriyle gerçekleştirilen ilk uygulama adımında çocukları sanat yapıtlarıyla buluşturuyor. Müzenin sergi salonlarında düzenlenen gezide çocuklar, manzara resimlerini, sanat eserlerinde kullanılan doğal malzemeleri, eserlerdeki figüratif anlatımları değerlendirerek, yaşam ve sanat arasındaki ilişkiyi sorguluyorlar. Geziden sonra Türkiye’de nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan canlıları konu alan sanat çalışmaları üretiyorlar.

Sanatçıların doğal hayata olan ilgilerini ve eserlerinde ele alış biçimlerini değerlendiren çocuklar, sergi salonlarında Doğal Hayatın Sanatçıları olarak, önceden tasarlanan Van kedisi, sevgi çiçeği, kelaynak ve caretta caretta gibi farklı hayvan ve bitki şekillerindeki yüzeylerin üzerine çizim ve boyama yapıyorlar.

Doğal Hayatın Sanatçıları

23 Nisan - 29 Nisan 2012

Etkinlik Süresi: 45 dakika

Etkinlik saatleri:

Hafta İçi: 10.00, 10.30, 11.30, 13.00, 14.00, 14.30, 15.30, 16.00

Hafta Sonu: 10.00, 11.00, 13.00, 14.00, 15.00

 

Her grubun kontenjanı 20 kişi ile sınırlıdır.

Rezervasyon için: 212 334 73 41

  • Ann Boyutu
  • Ann Boyutu
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
OKULDA ÖĞRETME YÖNTEMLERİ
PEKİ EVDE ÖĞRETİRKEN..?
ÇOCUKLARDA LENS KULLANIMI
UYGUN YAŞ DÖNEMİ HANGİSİ
BÖBREKLERİ SAĞLIKLI MI?
NASIL ANLARSINIZ?
ENERJİSİ SINIRSIZ AMA...
SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİLSE?
DOĞRU BAKICIYI SEÇMEK
GELİN ANLATALIM...
PARADAN NE ANLAR DEMEYİN
KENDİNE GÜVENİ ARTTIRIYOR
ÇOCUKLARA TRENDSETTER SERİ
TARZ VE İNDİRİM BİR ARADA
BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ
10 MART'TA MÜJDAT GEZEN'DE
BOŞANAN ANNE BABALAR
BAZEN AYRILMAK DAHA İYİDİR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
EBEVEYN TUZAKLARI KON...
BOYUT YAYIN GRUBU
ART İSTANBUL BAŞLIYOR
DÜNYACA ÜNLÜ 2TÜRK YÖ...
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
MİNİKLERİN BOYUT ZİYARETİ
YETERİNCE ZENGİNSENİZ
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :