Okunma Sayısı: 8809
CANLI YORUMLAR

EĞİTİMDE SINIFTA KALDIK

Okul öncesi dönem zayıf...

Türkiye'de eğitim ve çocuk bakımı kalitesinin, ortalamanın hâlâ çok altında olduğu ortaya çıktı.

Cuma günü yayımlanan OECD raporu, çocukların okul öncesi durumlarına ilişkin alarm niteliğinde.

Hürriyet'in haberine göre, Ekonomik Kalkınma veİşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre Türkiye, çocukların aile ve okul dönemindeki eğitim süreçleri bakımında sınıfta kaldı. 34 OECD ülkesinde yapılan birden fazla araştırmayı biraraya getiren ve cuma günü yayımlanan bir rapor, Türkiye’de çocukların eğitimine ilişkin karanlık bir tablo sunuyor.

Gençlerde sonuncuyuz

Raporda yetişkinlerin eğitim sürecine katılmaları konusunda da Türkiye’nin kötü sınav vermesine dikkat çekiliyor. 18-24 yaş aralığında hâlâ eğitim hayatı içinde olanların oranı açısından, Türkiye, bir kez daha sonuncu. Bu yaşlardaki Türk gençlerinin yalnızca yüzde 52.8’i eğitim hayatına devam ediyor. Bu alanda birinci sırada, yüzde 95.8’lik oranıyla Slovenya var.

Bebek ölümünde birinciyiz!

Türkiye, 34 OECD ülkesi arasında bebek ölümleri oranı bakımından en kötü performansını sergiliyor. Buna göre Türkiye’de doğan her bin bebekten 17’si ölüyor. Bu alanda performansı en iyi ülkeyse, doğan her bin bebekten 1.8’inin öldüğü Lüksemburg.

Çocuğu olan anne işi bırakıyor

Türkiye’nin son sırada yer aldığı bir başka alansa, evde 3 ila 5 yaş aralığında çocuk varken kadınların iş hayatında yer bulmasıyla ilgili. Türkiye’de bu yaş aralığında çocuğu olan annelerin yalnızca yüzde 21.4’ü çalışıyor. İzlanda’da oran yüzde 83.6.

Okuma becerimiz gittikçe düşüyor

2001 yılında oluşturulan Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Projesi’nde (PIRLS) de Türkiye en kötü öğrenciolarak dikkati çekiyor. Türkiye’nin bu alanda elde ettiği puan 449’ken, birinci sıradaki Lüksemburg’un puanı 557. Projede çocukların okuma becerilerindeki gelişmeleri çeşitli kriterler eşliğinde endeksleniyor.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
DAMACANA ALIRKEN DİKKAT
NELERE DİKKAT ETMELİ?
DÜNYANIN İLK SEKS OKULU
HEM DE UYGULAMALI!!!
BEBEK 6 AYLIKKEN
OTİZM FARK EDİLEBİLİR
ESKİ DİYE ATMAYIN
BAŞINIZA DERT AÇABİLİR
HER 5ÇOCUKTAN 1'İ ÇALIŞIYOR
TÜRKİYE'DE DURUM NASIL?
GOOGLE'DAN
ÖĞRETMENLER GÜNÜ JESTİ
DÖVEN ERKEKLERİN BAHANELERİ
"YEMEK TUZLU OLMUŞ!"
Açık Diyalog İstanbul
SANATÇI ATÖLYELERİ
FACEBOOK'UN ENERJİSİ
YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
6BİN ÇOCUK SOKAKLARDA
37 ÜRÜNE PARA CEZASI
KAN BAĞIŞI TARİHE KAR...
DİŞ BAKIMINDA ÇÜRÜK KARNE
İLGİLİ VİDEOLAR
ÇOCUK GELİNLER
İŞ YERİNDE PSİKOLOJİK TACİZ
BİZDEN HABERLER 12.07.2011
BİZDEN HABERLER 18.07.2011
SİZİ BEĞENDİĞİNİ GÖSTEREN
İLGİNÇ DÜĞÜNLER
2012 YILINA DAMGA VURAN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :