Okunma Sayısı: 11749
CANLI YORUMLAR

25 BİN KONTENJAN İPTAL

YÖK'ten radikal kararlar

Her yıl üniversite kontenjanlarını ortalama yüzde 20 oranında artıran YÖK, bu yıl devlet üniversitelerinde başta fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilimler bölümlerini “kapatma” yoluyla kontenjan düşürüyor.

Habertürk'ten Pervin Kaplan'ın haberine göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) devlet üniversitelerinde yaşama geçecek radikal kararlar alıyor. Bunlardan biri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın talebiyle eğitim fakültelerindeki “ikinci öğretim programları”nın kapatılması. Bir diğeri ise İstanbul, Ankara, İzmir dışındaki üniversitelerde “Dolmuyor” denilerek fizik, kimya, biyoloji gibi temel eğitim veren programları kapatmak. Kapatılması düşünülenlere, yine kontenjanı doldurma sorunu yaşayan “deniz ürünleri” gibi bölümlerin eklenmesi planlanıyor.

25 binlik azalma 

YÖK’ün bu kararıyla devlet üniversitelerinin lisans programlarında en az 25 bin kontenjan azalacak. Ancak “kapatılacak programlar listesinin” henüz kesinleşmediği belirtilerek bu rakamın daha da yükseleceği belirtiliyor. Akademisyenler ise temel bilimleri “dolmuyor” diye kapatmanın temel eğitime darbe vurmak olduğunu söylerken, “YÖK, dolmayan kontenjanlar sorununu bölüm kapatarak, çözmeye çalışıyor” diyor.

67 bin boş kontenjan 

Devlet üniversitelerinde lisans programlarının kontenjanı, geçen yıl 310 bin 877’ydi. Önlisans programlarıyla birlikte bu sayı 560 bini buluyordu. Devlet, vakıf ve KKTC üniversiteleriyle birlikteaçıköğretim hariç üniversitelerdeki toplam sayı ise 655 bin 941’di. Bunun 33 bini devlette olmak üzere 67 bini boş kalmıştı.

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BUNALTAN SICAKLAR GİDİYOR
ÖNCE ISINACAK AMA...
ELEKTRONİK EŞYALARA DİKKAT
ÖLÜMCÜL TEHLİKE SAÇIYORLAR
MUŞ'TA 5.0'LIK DEPREM
CAN KAYBINDAN KORKULUYOR.
HAMİLELİKTE 40. HAFTA
DOĞUMUN ELİ KULAĞINDA...
 TALİHLİLERİMİZ BELLİ OLDU
KAZANANLARI ÖĞRENMEK İÇİN..
FRANKFURT KİTAP FUARI
BOYUT'TA ORADA...
COVİD'LE SAVAŞ
BALLI ZERDEÇALLI ŞURUP
TRAFİKTE TELEFON SERBEST
AMA BİR ŞARTLA
SÖZLÜKLERİ BEKLEYEN TEHLİKE
DİNE YÖNELİK FİKİRLER...
SANATÇI YAŞAM EVİ AÇILDI
AÇILIŞA SANATÇILAR KATILDI

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BOĞAZİÇİ BUGÜN KAPATILIYOR
İSTİSMARI VALİ MUTLU ÇÖZDÜ
KÜÇÜK HANIMEFENDİLER
BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
YENİ SEZONDA TIRNAKLAR
SİZİ BEĞENDİĞİNİ GÖSTEREN
TOPLAYIN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :