Okunma Sayısı: 10080
CANLI YORUMLAR

GECE ACIKIYOR MUSUNUZ?

Gece atıştırma testi

"Akşam saatlerinden itibaren inanılmaz acıkıyorum. Kendimi tanıyamıyorum, sabah hep pişmanlıkla uyanıyorum” diyorsanız yalnız değilsiniz. Bunun temelinde yatan faktörler ve çözüm önerilerini sıralayalım

Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, takip ettiğim danışanlarım içinde “Sanki iki farklı insan gibiyim. Gün içinde hiç acıkmıyorum, her şey akşam başlıyor” diyen çok fazla kişi olduğunu söylüyor. Eğer siz de benzer şikayetlerden muzdaripseniz, belki aşağıdaki ipuçları bu sorununuzdan kurtulmakta  faydalı olabilir.

Kalorileri dağıtamıyor olabilirsiniz
“Sabah aç hissetmiyorum, bu yüzden kahvaltı etmiyorum, böylece saat 14.00-15.00’e kadarkalori almadan kendimi tutuyorum ama gece yarısı iştah canavarım uyanıyor” diyenlerdenseniz, yaptığınız hata da çözüm de cümlenizin içinde saklı. Sabah kahvaltısında iştahlı olup gece iştahı köreltmek için öncelikle akşam yemeklerinizin boyutlarını sınırlandırın, birkaç gece atıştırmalıklara direnin, göreceksiniz ki sabah çok aç uyanacaksınız ve gün içinde dengeli seçimler yaptığınızda gece acıkmayacaksınız. 

Reaktif hipoglisemi şikayetiniz olabilir
“Akşam yemeğinden sonra sanki hiç yemek yememişim gibi 1 saat içinde yeniden çok acıkıyorum ve tatlı yemeden duramıyorum. Üstelik yedikçe yiyesim geliyor” diyorsanız mutlaka endokrinoloji ve metabolizma uzmanı bir hekimle görüşmelisiniz. Doymak bilmeyen tatlı ihtiyacı ve kilo verememe şikayetleri genelde bu sonuçla birleşiyor.

Depresyonda olabilirsiniz
Aslında obez bireyler üzerinde yapılan çalışmalarda, bireylerin depresyon sebebiyle yedikleri için mi obez oldukları veya obez olma şikayeti sebebiyle mi depresyona girdikleri tam olarak belirlenemiyor. Ortak görüş, obeziteyle depresyonun sıklıkla bir arada görülmesi. İştah artışı ve kilo alımı depresyonun yaygın belirtilerinden. 

Gece Atıştırmaları testi

Eğer aşağıdakilerden en az üçüne sahipseniz bu konuyu çözmek için bir terapist ve beslenme uzmanıyla görüşmenizde fayda var.

  • Kişinin sabah kahvaltısında iştahı çok az ya da hiç yoktur. Sabah kalktıktan sonra saatlerce ilk öğünü erteler. Aç değildir ya da bir gece önce ne kadar çok yediğine üzülüyordur.
  • Akşam yemeğinde yediklerinden daha fazlasını sonrasında yer.
  • Günlük gıda alımının yarısından fazlasını akşam yemeğinden sonra yer. Gece atıştırmak için yataktan kalkabilir.
  • Bu davranış kalıbı en az iki ay boyunca devam eder.
  • Kişi yerken, kendisini asabi, kaygılı, üzgün ya da suçlu hissedebilir.
  • Gece yarısı atıştırmasının stresle ilişkili olduğu düşünülüyor. Kişinin, özellikle geceleri ruh hali dengesiz olabilir
  • Uykuya dalmada veya uyanık kalmada zorlanır. Sık sık uyanır ve atıştırır.
  • Çoğunlukla karbonhidratlı besinler tercih eder.
  • Gece yarısı atıştırmaları, oldukça kısa aralarla yapılan yiyeceklere saldırma şeklinde olmaktan çok, gece saatleri boyunca devamlı olarak yeme davranışına deniyor.
  • Kişi bazen gece yediğinin farkında bile değildir, sabah uyandığında fark eder.
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
KUŞ GRİBİ YANILTMASIN
YAYGIN VE ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİR
İLİŞKİNE İYİ BAK
NELER YAPABİLİRSİN...
BEBEĞİNİZ EGZERSİZ YAPSIN
DESTEĞİNİZİ ESİRGEMEYİN!
BENLER TEHLİKELİ Mİ?
RİSK ALTINDA OLABİLİRSİNİZ
TARHANA KANSERE KARŞI
"ANANELERİNİZDEN ÖĞRENİN!"
KADINLAR NASIL SEVER
EN SEVİLEN 5 POZİSYON
SÖZLERDE GİZLENEN KAYGI
ÇOCUĞUNUZ NE DEMEK İSTİYOR
GENLERE GÖRE BESLENME, SPOR
GENETİK CHECK-UP DEDİKLERİ
KOLON KANSERİ GENETİK TESTİ
KOLDAN ALINAN KANLA MÜMKÜN
SİLİKON ELDE PATLADI
SKANDAL TÜRKİYE'DE

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BÖBREK TAŞI HUSUSU
KALP SAĞLIĞI
BESLENMEDE ÇİNKO FAKTÖRÜ
UYKU APNENİZ VARSA
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
23 NİSAN
YETERİNCE ZENGİNSENİZ
YENİ SEZONDA TIRNAKLAR
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :