Okunma Sayısı: 10659
CANLI YORUMLAR

KADIN HASTALIKLARINI AŞ'IN

Genital kanser riski!

HPV virüsünün sebep olduğu rahim ağzı kanserine yakalanmak istemiyorsanız, HPV aşısını dikkate almalısınız! Genç kadınlarda görülen en sık genital kanser tipi olan; rahim ağzı kanseri riski HPV aşısı ile azalıyor.


Op. Dr. Serhat Partalcı;” HPV (Human PapillomaVirus) cinsel ilişki ile geçen bir virüstür. İnsan bağışıklık sistemi bu tür enfeksiyonları bir ya da iki yıl içinde temizleyebilmektedir, ancak daha dirençli HPV türleri rahim ağzı kanseri veya genital bölgede başka kanserlere yol açabilir” diyor. Dr. Partalcı; düşük dereceli riske sahip belirli HPV tiplerinin, genital siğillere ve anormal Pap sonuçlarına yol açabileceğini söylüyor.

HPV Aşısı kimlere nasıl uygulanır? 

HPV aşısı 9-26 yaş arasında genç kızlara yapılabiliyor. Cinsel yaşam başlamadan önce, HPV tiplerinden biri ile karşılaşmamış olmak; aşıdan en yüksek korunmayı sağlıyor. HPV aşısı 4 tip virüse karşı koruma sağlıyor.HPV aşısının iki çeşit olduğunu belirten Avrupa Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Doktorlarından Op. Dr. Serhat Partalcı; bu aşılardan birinin HPV virüslerine karşı koruyuculuğunun yanı sıra, genital bölgede oluşabilecek siğillere karşıda koruyucu olabileceğini vurguluyor. HPV aşısının 9-26 yaş arasındaki kadınlara uygulandığında etkili olabileceğini sözlerine ekliyor.

HPV aşısının etkileri 

Op. Dr. Serhat Partalcı, günümüzde önlem amacıyla uygulanmakta olan HPV aşılarının hastalığa karşı etkili olmasının yanı sıra var olan hastalığı geçirmeyeceğinden aşı yaptıranlara da smear taramasına devam edilmesi gerektiğini sözlerine ekliyor.  Aşının görevinin hastalığa karşı kadını korumak olduğunu vurgularken, kanser taramasının yerine geçen bir uygulama olmadığının altını çiziyor. Tüm kadınların rahim ağzı kanserine yol açabilen HPV enfeksiyonu açısından riskli durumda olduklarını, korunmanın tüm toplumu kapsaması gerektiğini belirtiyor.

Op. Dr. Serhat Partalcı; öncelikle HIVtaşıyıcılarının, bağışıklık sistemi baskılayan tedavi görenlerin, kortizon kullananların, bağışıklık sistemini zayıflatan hastalığı olanların, veya HPV açısından riskli gruptakilerin (örneğin çok partnerlilerin ) aşılanması gerektiğini sözlerine ekliyor.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
DOĞAL VE SİZE ÖZEL
TONİĞİNİZİ HAZIRLAYIN...
İDRAR KAÇIRMAYA AKUPUNKTUR
4 KADINDAN 1'NDE GÖRÜLÜYOR
GÖBEĞİNİZE Bİ DUR DEYİN
KAS DEĞİL YAĞ ONLAR!
ORTA YAŞ VE ÜZERİ BESLENME
TAYLAN KÜMELİ UYARIYOR
SAĞLIK BAKANLIĞI TAKİPTE
MASTİT NEDİR?
MASTİT MEMEDEN EMZİRİLİR Mİ
DAHA AZ ACIKIN VE SUSAYIN
ORUÇ TUTANLAR DİKKAT
SAÇLARINIZ NEDEN DÖKÜLÜYOR
DÖKÜLMEYİ HAFİFE ALMAYIN...
SIRT YIKAMA HUSUSU!
HAYIR KOCANIZA DEĞİL!

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
KANSER VE DOĞURGANLIK
RAHİM SARKMASI
BM'DEN KÜRTAJ UYARISI
RAHİM DUVARI KALINLAŞMASI
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
O KADAR DA SEKSİ DEĞİLLER
GERÇEK Mİ OYUNCAK MI?
İLGİNÇ DÜĞÜNLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :