Okunma Sayısı: 11828
CANLI YORUMLAR

BUGÜN KARNE GÜNÜ

Öğrencilerin karne heyecanı

Yaklaşık 17 milyon öğrenci bugün karne heyecanı yaşayacak. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 17 milyon öğrenci, bugün karnelerini alarak eğitim-öğretim dönemini tamamlayacak.

19 Eylül 2011’de okula başlayan, 23 Ocak-3 Şubat 2012 tarihlerinde de yarıyıl tatili yapan öğrenciler, yaklaşık 8 ay süren eğitim maratonunun yorgunluğunu 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı, 17 Eylül 2012 Pazartesi günü başlayacak.

SINAV TAKVİMİ 

İlköğretim son sınıftaki öğrenciler için yarın Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yapılacak. Aynı zamanda Parasız Yatılılık ve Bursluluk Puanı’nın hesaplanmasını isteyen ilköğretim 8. sınıf öğrencileri de SBS’ye girecek.  İlköğretim 5, 6, 7. sınıflar ile ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıflar için gerçekleştirilen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS), 10 Haziran Pazar günü yapılacak.  Lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı Lisans Yerleştirme Sınavları da 16-17, 23-24 Haziran’da gerçekleştirilecek.

BAKAN DİNÇER’DEN MESAJ

Van’da düzenlenecek törenle öğrencilere karnelerini dağıtacak olan ve bakanlığın 147 İletişim Merkezi’nin binasının da açılışını yapacak olan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir karne mesajı yayınladı. Dinçer mesajında, “Aldığınız notlar istediğiniz düzeyde değilse bu durum bundan sonra da devam eder diye ümitsizliğe kapılmayınız” dedi. Dinçer velilere de mesaj verdi: “Karneleri değerlendirirken doğrudan notlara odaklanmak yerine çocuğun özelliklerini fark etmeye, onların eksiklerini ve gerçekten neye ihtiyacı olduğunu belirlemeye çalışınız.’’

 

Kaynak: Habertürk 

Yazı Etiketleri

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ÇOCUĞUMLA MUTFAKTAYIZ
YEMEK PİŞİRİYORUZ!
YAPILANDIRICI YAKLAŞIM
ÖĞRENCİLERİN ÖNÜ AÇILIYOR
ONUNLA ÇATIŞMAYA GİRMEYİN
DİNLEMEYİ DENEYİN
ÇOCUKTA SAÇ-TIRNAK KESİMİ
KAYGI BOZUKLUĞUYLA İLGİSİ
BOŞANMANIN ÖNCESİ - SONRASI
ÇOCUKLARI NASIL ETKİLER?
OYUN HAMURU YASAKLANIYOR
BAKANLIK GENELGE YAYINLADI
DADI ARAYAN AİLELER!
İYİ İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ
TUVALET TERBİYESİ
SABİHA PAKTUNA KESKİN YAZDI
ÇOCUKLAR NEDEN ŞIMARIR
MODERN ZAMANLARIN ÇOCUKLARI

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
KİMİNE EĞLENCE KİMİNE...
"BİLMEDİĞİM BİR ŞEY ANLAT"
YAPILANDIRICI YAKLAŞIM
KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE ...
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
2013 BAROK DESENLERİN YILI
TOPLAYIN
O KADAR DA SÜPER DEĞİLLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :