Okunma Sayısı: 11056
CANLI YORUMLAR

KORKU DA TIBBİ GEREKLİLİK

Sezaryane korku ayarı

Korkan kadına sezaryen serbestSağlık Bakanı Recep Akdağ, torba yasa ile “tıbbi gereklilik” şartına bağlanan sezaryeni, şiddetli doğum korkusu yaşayan kadınların da yaptırabileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CNN Türk’te yaptığı açıklamalarda, kadınların sezaryeni sadece “ruhsal açıdan şiddetle arzu etmesini” bile tıbbi zorunluluk sayacaklarını söyledi.

Hürriyet gazetesinde yer alan haberde torba yasayla yapılan değişiklikle “tıbbi gereklilik” şartına bağlanan sezaryen ameliyatlarıyla ilgili olarak Akdağ, şunları söyledi:

“Tıbbi gereklilik olmadan yaptıramayacak ama bir kadının sadece doğum korkusu olmasını bile tıbbi gereklilik sayıyoruz. Kanunu bu şekilde yazmamızın en önemli sebebi şudur, normal doğum ve sezaryen kadınlarımızın önüne 2 normal seçenekmiş gibi çıkarıldı.

Normal doğum mu sezaryen mi? Doktora ne farkı var denildiğinde: ‘Hiçbir farkı yok. İkisi de aynı ama sezaryen yapalım’ diyemeyecek. Ancak tıbbi gereklilik olmadan sezaryen yapan doktorlara ceza verilecek.

Bunlar kötü tıp uygulamaları çerçevesinde değerlendirilecek.” Akdağ, araştırmalara göre sezaryenle doğan bebeklerin normal doğan bebeklere göre 2 misli obez oldukları söyledi.

PROFESÖRE SÖZLEŞME
Yeni düzenlemelere göre, gebe veya rahimdeki bebek için tıbbı zorunluluk bulunması halinde doğum, sezaryenle yaptırılabilecek.

Doğumu takiben anne veya bebekte oluşabilecek istenmeyen sonuçlardan dolayı hekim sorumlu tutulamayacak.

Profesör ve doçentler, ihtiyaç duyulan alanlarda faaliyette bulunmak üzere sözleşmeli eğitim görevlisi olarak çalıştırılabilecek.

Entegre sağlık sunulan merkezlerde artırımlı ücretten yararlananlar hariç olmak üzere, aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına ücreti karşılığında nöbet görevi verilebilecek. 

Kaynak: ntvmsnbc

Yazı Etiketleri

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
CETVEL DAYAĞINA 3 BİN TL
AVCILAR'DA BU CEZA KESİLDİ
YUMURTALARINI SATIYORLAR
İNGİLTERE'DE EKONOMİK KRİZ
20 EKİM'DE PEMBE İSTANBUL
"DİKKAT ÇEKMEK İÇİN..."
GELECEĞE İLK ADIM SINIFLARI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİME DESTEK
8 MART'A TATİL TEKLİFİ
RESMİ TATİL Mİ OLUYOR
ANDROİD KULLANICISINA UYARI
BU 5 TEHLİKEYİ KÜÇÜMSEMEYİN
OKUL SERVİSİNDE YENİ KARAR
ÇOCUKLAR MAĞDUR EDİLMESİN
23 NİSAN COŞKUSU
RAHMİ KOÇ MÜZESİ ÇOCUKLARLA
ENFLASYONA KADIN ELİ
SEÇİLMİŞ 1014 EV KADINI
İnek sütü inekler içindir
KEÇİLERİ UNUTMAYIN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
YİNE MUTSUZUZ...
MİLLİ ATLET ASLI ÇAKIR
İSTANBUL'DA SONBAHAR!
VAN BİR KEZ DAHA KORKUTTU
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
BİR KADININ ÇANTASINDA
O KADAR DA SÜPER DEĞİLLER
İLGİNÇ DÜĞÜNLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :