Okunma Sayısı: 13409
CANLI YORUMLAR

ÇOCUKLAR NEDEN ŞIMARIR

Modern zamanların çocukları

ABD’de yayımlanan haftalık New Yorker dergisi modern çağın çocuklarının neden şımarık yetiştiği konusunu araştırdı...

İzquierdo 2003 yılında bir Amazon kabilesi ile birkaç ay boyunca beraber yaşadı. Kabilede çocukların gelişimini inceleyen Izquierdo şehirde yaşayan çocuklarla kıyasladı.

Ayağını bağlayamıyor
Izquierdo’yu şaşırtan kabilede çocukların yetenekleri oldu. 3 yaşından itibaren anne ve babalarına yardım etmeye hatta keskin bıçaklarla kendilerine zarar vermeden meyve kesmeye başlayan çocuklar 6 yaşlarına geldiğinde balığa, ava çıkıyor, temizlik, yemek gibi konularda ustalaşıyordu.
Matsigenka kabilesindeki durumu bir arkadaşıyla paylaşan Izquierdo onun şehirde yaptığı bir araştırma ile kendi incelemesini kıyasladı. Elinor Ochs’un kentte yaşayan çocuklar üzerine yaptığı araştırmada da çocukların kendi ayakkabılarını bağlamaktan bile aciz oldukları görüldü.

Çok hediye almayın
Modern çağın çocuklarının bu durumları ailelerin çocuklarının onayını istemesine bağlandı. Uzmanlar geçmişte çocukların ailelerin onayını istediklerini bu durumun artık değiştiğini açıkladı. Çocuklara çok fazla kıyafet, oyuncak ve hediye alınması da şımarıklığın sebebi olarak gösterildi. Ayrıca aileler davranışlarının çocuklarının geleceğini çok fazla etkileyeceğini düşünüyor. Bu nedenle çocukları hayal kırıklığına uğratmaktan korktukları için çok fazla üzerlerine düşüyor.

Hayır demeyi öğretin
Uzmanlar bunun tam tersinin yapılmasını çocuğa hayır demeyi bilmeyi ve güvenmeyi öneriyor. Modern ebeveynlerin bir diğer hatası çocuklarının kapasitelerini hafife almak. Ayrıca aileler çocuklara iş yaptırmaya çalışmanın daha yorucu olduğunu düşünerek kendi kendilerine yapmayı tercih ediyor. 

Bu da çocuğun daha da şımarmasına neden oluyor. ABD’de yayımlanan Wall Street Journalgazetesinin eski bir çalışanı olan Pamela Druckerman da evlendikten sonra yaşamaya başladığıFransa’nın başkenti Paris’te Fransız ebeveynlerini gözlemleme şansı buldu. Kızı Bean’in sokakta ağlayan ve şımarıklık yapan tek çocuk olduğunu söyleyen Druckerman Fransız ebeveynlerinin sırrının çocukları önemsememek olduğunu söyledi. Druckerman’a göre Fransız ebeveynler çocuklarını görmezden gelmelerinin ve hayal kırıklığına uğratmalarının onların geleceğini etkilemeyeceğini düşünüyor. Hatta hayal kırıklığını bilmeyen çocukların gelecekte başarısız olacağına inanıyor. Çocuğa ‘hayır’ demeyi bilmek de Fransız ebeveynlerinin bir diğer özelliği olarak sayılıyor.

Yazı Etiketleri

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ÇOCUKLARDA KABIZLIK
NEDİR? NASIL ÖNLENİR?
DEFTER DEMEK AYIP
İNSANI TEKNOLOJİDEN SOĞUTUR
BURUN TIKANIKLIĞINA DİKKAT
ÖĞRENMESİNİ ENGELLEYEBİLİR
OKULLAR AÇILIYOR
BESLENME ÇANTASI ÖNEMLİ
LYS GİRİŞ VİZESİ İNTERNETTE
POSTAYLA GELMEYECEK...
ÇOCUKLARINIZ KAVGA EDİYORSA
NASIL BİR YOL İZLEMELİ?
ROL YAPTIĞINI SANMAYIN
OKUL FOBİK OLABİLİR!
İYİ BAKICI NASIL OLUR?
ÇOCUKLARI SEVMELİ
LYS BAŞVURULARI UZATILDI
SON GÜN NE ZAMAN?
BEBEKLER NEDEN HAREKET EDER
GELİŞİME ETKİSİ VAR MI?

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ÇOCUĞUNUZ SİZİ SINIYORSA
ÇOCUKLARDA ALTA KAÇIRMA
BOŞANMANIN ÖNCESİ - S...
ÇOCUKLARDA ÖLÜM KORKUSU
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
MİNİKLERİN BOYUT ZİYARETİ
EN İYİ YAZ KOKULARI
ÜNLÜLER VE KÖPEKLERİ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :