Okunma Sayısı: 12203
CANLI YORUMLAR

MEMURLUK İYİCE ZORLAŞIYOR

KPSS'yi kazanana 2. sınav

47 yıllık Devlet Memurları Kanunu değişiyor. Düzenlemeye göre KPSS'den sonra memurlar bir süre ‘aday' statüsünde çalışacak sonra yeterlilik sınavına girecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 'kıdem tazminatı', 'intibak' ve 'taşeron işçilerle' ilgili düzenlemenin ardından, 'kamu personel reformu' için de düğmeye bastı. 47 yıllık Devlet Memur ları Kanunu'nda değişiklik yapmak için çalışma başlatan bakanlık, kamu görevlileri arasındaki ücret dengesizliğini gidermeyi, çalışan memurun ödüllendirilmesini, çalışmayan memurlara yaptırım uygulanmasını planlıyor. Reform kapsamında en büyük değişiklik ise Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS ) yaşanacak. Buna göre KPSS'den sonra ikinci bir sınav daha yapılacak.

Farklılıklar ortadan kalkacak

Reform çerçevesinde, kamu görevlilerinin özlük ve sosyal hakları ile ilgili ön çalışma yapıldı. Çalışmada kamu görevlilerinin haklarının 5 ayrı kanun ile düzenlendiği belirlendi. Yine aynı çalışmada kamu görevlilerinin 50 çeşit ücret aldığı, aynı statüde olan ve aynı işi yapan personel arasında ciddi ücret farklılıkları olduğu saptandı. Örneğin, kadrolu mühendis ile sözleşmeli mühendis, kadrolu işçi ile sözleşmeli işçi arasında bin ile bin 500 lira arasında ücret farklılıkları olduğu tespit edildi. Ayrıca yine kamu görevlilerinin, izin, kıdem tazminatı, prim gibi bir çok sosyal hakkında da büyük uçurumlar olduğu saptandı. Kamu personel reformu ile tüm bu farklılıkların ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

MEMURLUĞA GİRİŞ ZORLAŞIYOR

Kamu personel reformu çerçevesinde yürütülen çalışmalar henüz taslak aşamasına dahi gelmedi. Ancak çalışmaların gelecek yıl içinde tamamlanarak, memur sendikaları ile masaya yatırılması amaçlanıyor. Bu çerçevede, memurlarla ilgili yapılması planlanan düzenlemelerin bazıları şöyle:

8Kamu görevlilerinin özlük ve sosyal hakları tek bir kanunda toplanacak. Her meslek grubunun ayrı ayrı düzenlemesi olmayacak.

8Devlet memurluğundaki 'ömür boyu iş garantisi' anlayışına son verilecek. Kamu görevlileri için kısmen uygulanan, 'ödül ve prim' sistemi, sistematik yapıya dönüştürülecek. Ayrıca, çalışmayan memurlara da yaptırım uygulanmasının önü açılacak.

8Memurluğa girmek zorlaşacak. KPSS'den yeterli puan alan memurlar belirli süre aday memur statüsünde çalıştırılacak. Adaylık süresinin ardından ise yeterlilik sınavına tabi tutulacak. Sınavı kazanan adaylar asıl memur olarak görevlendirilecek.

 

Kaynak: Star

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
YUMURTALARINI SATIYORLAR
İNGİLTERE'DE EKONOMİK KRİZ
SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLADI
TOPLATMA KARARI TEKNİK
İŞTE NEDENLERİ
GÖBEK BAĞI BAKIMI
UZMAN SÖYLEŞİMİZDEN NOTLAR
BU KEZ HEDEF SİVİLLER OLDU
8 ÖLÜ, 64 YARALI VAR.
YAZ KAMPLARI EKONOMİSİ
POTANSİYEL ÇOK BÜYÜK
İSTANBUL KAVRULACAK
8 DERECE YÜKSELECEK
STENT UYGULAMASIYLA İLGİLİ
MERAK EDİLEN 10 SORU
4 YENİ FİLM VİZYONDA
ÇOCUK FİLMİ, AKSİYON, DRAM

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ÇOCUKLARIMIZ "KANSIZ"
ÇİKOLATA KALBİ KORUYOR
BİLGİSAYARDA YAPAY ZEKA
İSTANBUL'DA SU KESİNTİSİ
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
ROBOT SEVGİLİLER
23 NİSAN
AKNELERDEN KURTULMAK İÇİN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :