Okunma Sayısı: 12055
CANLI YORUMLAR

"RAPOR ALMAYIN DAVA AÇIN"

Velilere uyarı

5.5 yaşındaki çocuklar,“zihinsel ve fiziksel gelişimlerini tamamlayamadıklarını kanıtlayan’’ sağlık raporunu alamamaları halinde, değil bir yıl bir gün bile okul öncesi eğitim almamış da olsalar 10 Eylül’de okula başlayacak. Devlet hastanelerindeki çocuk doktorları, büyük gelişim ve sağlık sorunu olmayan 66 aylık çocuklara rapor vermiyor. Çocuğunu damgalayacak bile olsa okula gitmemesi için rapor almaya razı olan veliler, hastanelerden rapor alamayınca ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

17 Eylül’de 66 ayını dolduracak olan Ezgi’nin babası Harun Turgut, “Çocuğum için ‘geri zekâlıdır’ da yazsa o raporu almak istiyorum. Eğer o raporu alamazsam Ezgi anaokuluna da gidemeyecek. Hiç okul öncesi eğitim görmedi. Bir sağlık problemi yok ama okula hazır olmadığını net görebiliyorum ama doktorlar rapor vermiyor’’ dedi.

"Çocukların yaşını yanlış hesaplıyorlar."

Eski Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, yeni öğretim yılında ilkokul 1. sınıfa kaydedilecek öğrencilere ilişkin tartışmalı durumun temelinde “0’’ yaşı reddetme ve 5 yaşın bitimiyle ilgili hesabın yattığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanı’na ve bakanlığa göre çocuk, 60 ayını tamamladığında 5 yaşını bitirmiş sayılmalıdır. İstatistik bilimine göre 5 yaşın bitip 6 yaşa girilmesi ise 72 ayın sonunda gerçekleşmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, son bakanın göreve başlamasına değin istatistik bilimini esas alan yasaları uygulamaya gelmiştir. Yeni bakan ile yeni bir uygulama başlatılmak isteniyor. Bakanın yaş hesaplama yaklaşımının doğru olmadığına inanan benim gibi birçok kişi vardır. Bu durumda yapılacak işlem, bu uygulamayı kabullenmek veya çocuklar için rapor almak yerine, Danıştay’da genelgenin yürürlüğünün durdurulması ve iptali için dava açmaktır.’’

Dava nasıl açılır?

Dava, ancak uygulamadan etkilenen veliler tarafından hem uygulanan idari işleme, hem de düzenleyici işleme karşı açılabilecek. 66 aylık çocuğu okula otomatik kaydedilen veli, buna ilçe ya da il milli eğitim Müdürlüğü’ne vereceği bir dilekçe ile itiraz edecek. İtirazı haklı bulunmaz ve reddedilirse, ret kararının kendisine tebliğinden itibaren, hem uygulanan işleme hem de düzenleyici genelgeye karşı 60 gün içinde iptal davası açabilecek.

Kaynak: Cumhuriyet

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BOŞANAN ANNE BABALAR
BAZEN AYRILMAK DAHA İYİDİR
BIRAKIN KARDEŞLER ATIŞSIN
ZİHİN GELİŞİMİNE KATKIDIR
OKUL DÖNEMİ ÇOCUKLARINDA
BESLENMEDEKİ EN BÜYÜK RİSK
ÇOCUKLARA HEDİYELER
23 NİSAN İNDİRİMLERİ...
İLGİ ARAMA=MANİPÜLASYON
İHTİYAÇTAN DOĞAR
DİKKAT BAKICI VAR
BAKICI ANNE OLMALI!
İÇE KAPALI-DIŞA DÖNÜK
ONA YARDIM EDEBİLİRSİNİZ!
MUTLU VE BAŞARILI ÇOCUKLAR
ARTIK SIR DEĞİL!

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
YENİ OKUL ARAŞTIRMASI
ABİ VE ABLAYLA GELEN ...
ÖDEVLER YAPILDI MI?
İLKOKULDA MİNİĞİNİZE ...
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
AKNELERDEN KURTULMAK İÇİN
2013 BAROK DESENLERİN YILI
GÜZELLİK ÖLÇÜLERDE DEĞİL
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :