Okunma Sayısı: 9347
CANLI YORUMLAR

CAN ATAKLI 4+4+4'Ü YAZDI

Bu yük çocuklara fazla!!!

Okulların açılmasına tam bir hafta kaldı. Bu yılı diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise yeni eğitim sistemi. Bu yıldan itibaren uygulamaya başlanacak olan 4+4+4'ün en tartışmalı bölümü ise okula başlama yaşı.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni sistemde okula başlama yaşını 66 ay olarak belirledi. 60 aylık çocukların okula başlaması ise ailelerin inisiyatifinde. 66 aylık çocuğunu okula göndermek istemeyenler için rapor almak zorunlu.

Anne Boyutu yazarı usta gazeteci Can Ataklı, bu haftaki yazısında 4+4+4'ün en tartışılan maddesi okula başlama yaşına ilişkin olarak, çocukların bu yaşta okula başlayarak bu yükü taşıyamayacakları endişesi taşıdığını söylüyor.

Kamuoyunun, 4+4+4 sistemi ilk kez bu yıl uygulanacağı için tehlikenin ve bunun yol açacağı sıkıntıların henüz farkında olmadığını söyleyen Ataklı, okullar açıldıktan sonra tepkilerin daha da artacağını söylüyor.

66 aylık çocukların okula gönderilmesini eleştiren Ataklı, okullardaki fiziki koşulların da yetersizliğine gönderme yapıyor.  "Benim bu yaşta çocuğum olsa asla ilkokul birinci sınıfa yollamak için zorlamam" diyen Ataklı, bazı anne babaların bir yıl kazanacağı düşüncesinin ise yanlış olduğunu aksine çocukların bir yıl kaybedeceğinin altını çiziyor. 

Tamamını okumak için tıklayın... 

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
MUTLU VE BAŞARILI ÇOCUKLAR
ARTIK SIR DEĞİL!
UYKUYU DÜZENİ
MÜMKÜN MÜ?
TWİTTER'DA İMZA KAMPANYASI
ÇOCUĞUNUZ DEĞİL GÖZÜ TEMBEL
ZAYIF KARNENİN SEBEBİ BU MU
BAKICI SENDROMU!
ÇALIŞAN ANNELER DİKKAT!
BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI
OKULA YENİ BAŞLAYACAKSA
PROF. KESKİN ANLATIYOR...
ÇOCUĞUNUZUN AĞZINA SAĞLIK
ANNELER GÖZÜNÜZDEN KAÇMASIN
DEĞİŞEN ARKADAŞLIKLAR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
AİLELER İÇİN OKULA DÖNÜŞ
LYS GİRİŞ VİZESİ İNTE...
RAPORLA 1YIL ERTELENEBİLİR
KOKULU MALZEMELERE YASAK
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
YENİ YILDA DENEYİN
SİZİ BEĞENDİĞİNİ GÖSTEREN
ÜNLÜLERİN KOMİK ANLARI
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :