Okunma Sayısı: 10607
CANLI YORUMLAR

"BİZ BURADAYIZ" DİYECEKLER

Amaç farkındalık arttırmak

Down Sendromu Derneği kuruluşunun üçüncü yılında, üçüncü kez "Biz buradayız!"demek için, İstanbul Beyoğlu ve İzmir Karşıyaka’da dünyanın dört bir yanındaki organizasyonlarla eş zamanlı olarak yürüyecek.

Farkındalığı arttırmak, Down sendromlu insanların hayattaki konumlarına dikkat çekmek ve onların da var olduğu gerçeğini unutturmamak için yürüyecekler.

Bu yıl ülkemizde üçüncüsü düzenlenen Biz Buradayız, Dostluk Yürüyüşleri 1995 yılından beri dünyanın değişik ülkelerinde yapılıyor. Şenlikli, müzikli ve bol balonlu yürüyüş, Down sendromlu insanlara destek amacı taşıyor. Dünya ile eşzamanlı gerçekleştirilen yürüyüşe birçok da ünlü simanın katılması bekleniyor.

Ülke veya sosyo-ekonomik farklılık gözetmeden her 800 doğumda bir görülen Down Sendromu, genetik bir farklılık. Bununla birlikte bebeklik döneminden itibaren uygulanan erken ve sürekli eğitim programları ile Down sendromlu insanlar da pek çok başarıya imza atıyor.

Eğitim programları sayesinde Down sendromlu insanlar lise hatta üniversite bitirip ikinci bir dil öğrenebiliyor, çalışabiliyor. Herkes gibi farklı zeka seviyesine, yetenek ve kişiliğe sahip olan Down sendromlu insanların kapasitesini maksimum düzeyde kullanabilmesi için zamanında ve doğru desteği almasının önemini savunan Down Sendromu Derneği, erken eğitim programları, fizyoterapi, dil terapisi, oyun grupları gibi seçeneklerin aileler tarafından iyice değerlendirilip, doğru kaynaklara ulaşılarak karar verilmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyor.

“Biz Buradayız” yürüyüşü, 30 Eylül Pazar günü, Beyoğlu’nda Galatasaray Lisesi’nin yanında saat 15.00’de ve eşzamanlı olarak İzmir Karşıyaka Çarşı’da başlayacak. Yürüyüşe sadece Down sendromlu çocuk aileleri değil, kaynaşmanın, farklı olanı kabul etmenin gücünü göstermek adına herkes davetli.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BU HAFTA VİZYONDA NE VAR?
SİNEMASEVERLERİ NE BEKLİYOR
HANSEL VE GRETEL MÜZİKALİ
7-21 NİSAN'DA İSTANBUL'DA
5 YENİ FİLM VİZYONDA
ODA MÜZİĞİ FESTİVALİ
7-29 MART'TA İSTANBUL'DA
SİNBAD VE ADALAR PRENSESİ
25 ŞUBAT- 31 MART
ŞEHİR-ORMAN
EĞLENİRKEN DÜŞÜNDÜRECEK...
İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ
BİLETLER SATIŞA ÇIKTI
19 ŞUBAT'TA DUMAN KONSERİ
EŞEKLER KARNAVALI
4 NİSAN'DA İZMİR'DE
EBEVEYN TUZAKLARI KONFERANS
21 ŞUBAT'TA CKM'DE

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ETKİNLİK
15 NİSAN DÜNYA SANAT GÜNÜ
PALLADIUM'A BAHAR GELDİ
KADAVRADAN RAHİM NAKLİ
AKNELERDEN KURTULMAK İÇİN
ÜNLÜLER VE KÖPEKLERİ
YETERİNCE ZENGİNSENİZ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :