Okunma Sayısı: 9354
CANLI YORUMLAR

EMZİRME DÖNEMİ ENFEKSİYONU

Hakkında ne biliyorsunuz?

Her anne bebeğini emzirmek ister. Ancak pek çok kadın emzirme döneminde yaşadığı enfeksiyon nedeniyle bebeğini emzirmekte zorlanır. Emzirme döneminde en sık görülen enfeksiyon, "Laktasyon Mastiti" dir.

Emzirme döneminde en sık görülen enfeksiyonun meme başındaki çatlak ve soyulmalardan giren bakterilerdir. Soyulmalardan giren bakteriler ve süt birikimi ise enfeksiyon gelişimini kolaylaştırır. Enfeksiyon daha çok memenin, meme başından uzak bölgelerinde görülür. En sık görüldüğü dönem, doğumdan soraki 5-12'nci haftalardır. Görülme oranı yaklaşık yüzde 7-9'dur.

Enfeksiyon belirtileri neler?

Meme üzerindeki belirtiler; kızarıklık, ağrı ve sıcaklık artışıdır. Eğer apse oluşmuşsa şişlik ve şikliğin üzerinde yumuşama eklenmektedir.

Enfeksiyonun tedavisi nasıl yapılır?

Memeye ılık kompres uygulanmalı

Antibiyotik kullanılmalı

Memedeki sütün boşaltılması gerekir. (Bu emzirerek ya da sağarak yapılabilir)

 Emzirme döneminde görülen enfeksiyonlar sırasında bebek sütten kesilmemeli, emzirmeye devam edilmeli. Bu dönümde emzirmenin bebeğe zararı yoktur.

Enfeksiyondan korunma yolları nelerdir?

Emzirme dönemi enfeksiyonlarından korunmanın en iyi yolu, doğumdan sonra meme başı bakımı ve hijyenine dikkat edilmesidir. Örneğin her gün duş alan ve meme başında çatlağı olmayan abir annenin, her emzirme sonrası, birkaç damla anne sütünü meme başına sürmesi yeterlidir. Eğer meme başında çatlaklar olmuşsa, kaynayıp ılık su ile meme aşının temizlenip, çatlaklar için kremler kullanması yeterli bakımı sağlar.

 

Op. Dr. İlham Ermergen

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
HAMİLELER BUNLARI YAPAMAZ!
DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
GEBELİKTE TOKSOPLAZMA
AZ PİŞMİŞ ETLERE DİKKAT!
HAMİLESİNİZ VE KEDİNİZ VAR
TOKSOPLAZMAYA KARŞI TEDBİR
HAMİLELİKTEKİ BULANTILAR
TEDAVİ EDİLMELİ
GEBELİK DİYABETİNE DİKKAT
BEBEK KRİZE GİRMESİN
GEBELİKTE KİLO KONTROLÜ
NE KADAR KİLO ALMALISINIZ?
DOĞUM SONRASI DEPRESYON
PCHR HORMONUYLA ANLAŞILIYOR
HAMİLEYKEN YORGUNLUK
SÜREKLİ UYKUNUZ MU VAR?

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ERKEN DÜŞÜK SEBEBİ
RAHİM BOZUKLUKLARINA ...
ANNEDEKİ DEĞİŞİMLER: DERİ
BRAXTON-HİCKS KASILMALARI
YENİ SEZONDA TIRNAKLAR
2012 YILINA DAMGA VURAN
TOPLAYIN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :