Okunma Sayısı: 8040
CANLI YORUMLAR

ÇOCUKTA ÖFKEYİ ANLAMAK

Ve baş etmek...



Öfkeyi anlamak
Çocuğunuz, kararlılığınızı sınama aşamasından geçiyorsa ve siz, öfkenizi kontrol edemeyeceğinizden korkuyorsanız "soğukkanlı olmayı" öğrenmeniz, kendi kendinize ilişkideki yetişkinin siz olduğunu hatırlatmanız gerekir. Çocuğunuzun söylediklerinin ve yaptıklarının gelişmekte olan bir kişilikten geldiğini, onun davranışlarını olumlu bir biçimde şekillendirme konusunda bir sorumluluğunuz olduğunu unutmayın. 
Çocuğunuzun sizinle çok ilkel ve duygusal bir biçimde ilişki kurduğunu görüyorsanız (sırf rahatsızlık ya da öfkeyle değil, ondan gerçekten de hiç hoşlanmamanıza neden olan biçimde) kendi kendinize şöyle demelisiniz: "Aslında sadece gelişmekte olan, nasıl olunacağını, nasıl davranılacağını öğrenmeye çalışan birinden nasıl hoşlanmayabilirim? Burada ne görüyorum?" Gördüğünüz şey, çocuğunuzda yansıyan, kendiniz hakkında sevmediğiniz ya da sizi rahatsız eden bir şey olabilir. 
Bir noktada kontrolünüzü kaybedebileceğinizi hissediyorsanız, öfkenize hakim olabilmek için biraz yardım alın. 

Kendi kendini gerçekleştiren kehanet
Her zaman yaramaz, başarısız, sorun ya da daha kötüsü olmakla nitelenen bir çocuk beklentileri "karşılamamaya", kendine daha az saygı duymaya başlar. Burada aldıkları mesaj, sevilmedikleri, istenmedikleri, hiçbir şeyi doğru yapamayacaklarıdır. Sonu gelmeyen eleştiriler yalnızca aranızdaki ilişkiyi değil, çocuğunuzu da olumsuz etkiler.

Övmekle kötü davranışları görmezden gelmek el ele gider. Biri olmadan diğeri bir işe yaramaz.

Ağırlığı hissettirmek
Ağırlığını hissettiren bir anne baba, kendi becerilerine ve çocuğunun saygısını kazanacağına inanan özgüvenli bir anne babadır. Ağırlığını hissettirmek saldırgan olmakla aynı şey değildir: Çocuğunuza zorbalık yapıp onu korkutup boyun eğmeye zorlamakla değil, isteklerinizi açık ve kesin bir ses tonuyla, çocuğunuzun yapmasını istediğiniz şeyi onun kolayca anlayabileceği bir şekilde ifade etmekle ilgilidir.


Ne demek istediğinizi tam olarak ifade edecek şekilde konuşun: Otoriter bir ses tonu kullanın.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
UYKUYA DALARKEN KORKUYORSA
BUNU BİRLİKTE HALLEDİN
Uzman Dr. Neslim Doksat
ÇOCUKLARDA ÇALMA HASTALIĞI
ÇÜNKÜ ÇÖZÜM BU DEĞİL
OYUNCAK ALMANIN PÜF NOKTASI
NEYE DİKKAT ETMELİ?
ÖDEV YAPMAMAKTA DİRENİYORSA
SİZE DÜŞEN GÖREVLER NELER
ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIK
UZMAN DR. DOKSAT ANLATIYOR
ÇOCUĞUNUZU İHMAL ETMEYİN
İHMAL İNME RİSKİ YARATIYOR
HİPERAKTİF Mİ DEPRESYON MU?
AŞIRI HAREKETLİ ÇOCUKLAR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ÇOCUKLARDA GELİŞİM
ÇOCUKLAR NE KADAR HAZIR
EKRANA YAPIŞMA TARTIŞMASI
OKULLARA SÜT DAĞITIMI
23 NİSAN
YENİ YILDA DENEYİN
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :