Okunma Sayısı: 9918
CANLI YORUMLAR

KURBAN BAYRAMI'NDA

Bayramın kurbanı olmayın!

Kurban Bayramı’nda gün içinde birden fazla kez et tüketilmesi, bayram ziyaretlerinde ağır tatlı, şeker çikolata yenmesi sindirim sistemini, kalp ve damar sağlığını ve kolesterolü etkiliyor. Dr. Ayhan Tokgöz, Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerilerini paylaşıyor.

Dr. Ayhan Tokgöz, sağlıklı ve keyifli bir bayram geçirmek isteyenler için beslenme önerilerini aktarıyor.

Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketim miktarı ve sıklığının arttığını söyleyen Dr. Tokgöz, hayvansal kaynaklı proteinlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriklerinin fazla olduğuna dikkat çekiyor, kontrollü tüketilmeleri gerektiğini aktarıyor. Dr. Ayhan Tokgöz’ün Kurban Bayramı için beslenme önerileri şöyle:

  • Sabah mutlaka kahvaltı edin. Kahvaltınız hafif olmalı ve her besin grubunu içermeli.
  • Günde ortalama 2-2,5 litre su içmeyi ihmal etmeyin.
  • Bayram ziyaretlerinde çok fazla çay ve kahve ikramı olabilir. Çayı ve kahveyi kontrollü tüketin.
  • Et tüketiminize paralel olarak sebze tüketimini de arttırın.
  • Yeni kesilmiş kurban etinin sindirimi çok zordur, hazımsızlık yapabilir. Ayrıca sert olduğu için pişmesi de zordur. Buzdolabında 1-2 gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
  • Ziyaretlerde ikram edilen ağır tatlılardan kaçının. Tercihiniz meyve veya sütlü tatlılar olmalı.
  • Kurban etinin çok yağlı kısımlarını tüketmeyin.
  • Lezzeti arttırmak için kurbanın iç yağlarını kullanmayın.
  • Etleri kavurmayın, kızartmayın. Buğulama, ızgara ve haşlama etleri tercih edin.
  • Sakatatların ve kelle paçanın kolesterol ve yağ miktarı fazladır. Dikkatli tüketin.
  • Kolesterolünüz varsa size ikram edilen kurbanlık et tüketiminiz sadece tadımlık olmalı.

Kurban keseceklerin de tüm etleri kısa zamanda tüketemeyeceklerine dikkat çeken Dr. Ayhan Tokgöz, eti doğru saklanmanın önemini de vurguluyor. Etin besin öğelerini kaybetmemesi ve mikroorganizmaların çoğalmaması için buzdolabında 0-2 derecede 3-5 gün, derin dondurucuda -18 derecede 3 ay saklanabileceğini belirtiyor.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
 TALİHLİLERİMİZ BELLİ OLDU
KAZANANLARI ÖĞRENMEK İÇİN..
HAVUZ - DENİZ SEZONU
HASTALIKLARA DİKKAT
YENİ BİR REALITY SHOW
"ÇOCUK EMZİRMEK"
YENİ ÇEKİRDEK AİLE KAVRAMI
ANNE,BABA,ÇOCUK VE ...
ÇOCUĞUN DİLİNDE ANAYASA
"SİYASİLER UZLAŞMALI"
EUROVISION ŞARKISI BELLİ
ŞARKIYA DAİR DETAYLAR...
İNTERNET BAĞIMLISI MISINIZ?
AŞIRIYA KAÇTIYSANIZ
BUGÜN İÇİN RİTM TUTTULAR
"İYİLİK NEREDE BİZ ORADA"
ÖĞRETMEN OLMAK ZORLAŞIYOR
BAKANLIK AÇIKLADI

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
8 MART'A TATİL TEKLİFİ
REZAN KİRAZ SİZİ BEKLİYOR!
4+4+4 SAVAŞI
VATANDAŞA İYİ HABER
İLGİLİ VİDEOLAR
ELEKTRONİK KELEPÇE VE TEKNİK TAKİP
BEYOĞLU'MA DOKUNMA
GERZE'YE TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
TAKİP-TACİZDE ŞİKAYET VE İHBAR
GÜZELLİK ÖLÇÜLERDE DEĞİL
EN İYİ YAZ KOKULARI
ÜNLÜLERİN MAKYAJSIZ HALLERİ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :