Okunma Sayısı: 13954
CANLI YORUMLAR

OKUL YEMEKLERİ

Ve atıştırmalıklar

Anne ve babaların çoğu, çocuklarını sağlıklı beslemeye çalıştıklarını ancak bu çabalarının iki nedenle sonuçsuz kaldığını ifade ederler. Birinci neden onlara göre okul yemeklerinin korkunçluğudur. İkincisiyse gün boyunca denetimleri dışındaki çocuklarının atıştırmalıklara saldırmalarıdır.

Bugün pek çok çocuk, eski güzel günlerdeki gibi tekrar yanlarında beslenme çantaları taşımaya başladı. Peki, bir anne ve babanın hazırladığı öğün, mutlaka okul yemeklerinden daha mı sağlıklıdır? Tam da böyle denemez…

Anne ve babalar, çocuklarının beslenme çantalarını doymuş yağ, şeker ve tuzla dolduruyor. Ortalama bir beslenme çantası, öğle yemeği için tavsiye edilen doymuş yağ ve şekerin iki katını; günlük tavsiye edilen toplam tuz miktarınınsa yarısını ihtiva edebiliyor. Cips, yağlı atıştırmalıklar, peynir ürünleri, çikolata barları ve bisküviler gibi ürünler, yüksek düzeyde doymuş yağ içermekle suçlanıyor; beyaz ekmek, cips ve işlenmiş etlerse yüksek oranda tuz alımına yol açıyor. Meyve suları ve çikolata kaplı gofret, bisküvi ve yoğurtlarsa şeker düzeyini zirveye çıkarıyor. Her beş beslenme çantasından biri (yüzde 16), sandviç, makarna veya pirinç gibi nişastalı gıdalardan yoksun. Ve beslenme çantalarının yaklaşık yarısında (yüzde 48) tek porsiyon bile meyve veya sebze bulunmuyor. Peki o zaman, öğle yemeklerinde çocuklarımıza ne vereceğiz? 

Beslenme çantaları için öneriler

  • Yemek çeşitlerini artırın ve bunları çekici kılmaya çalışın. Her zaman sandviçe başvurmayın. Simitler, pideler, lavaşlar ve dürümler harika alternatiflerdir.
  • Tereyağı yerine düşük kalorili mayonez, light krem peynir veya yoğurt suyu kullanarak ekmeğin çok kuru olmasına engel olabilirsiniz.
  • Gazlı ve şekerli meşrubatlar yerine, gerçek meyve suları, yarı yağlı süt, soda veya az şekerli meyve suları verin.
  • Çocuklar küçük ikramları sever. Küçük bir kutu kuru üzüm, küçük bir börek, kuru üzümlü yoğurt veya küçük bir tabak meyve salatası gayet iyi olacaktır.
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ÇOCUĞUNUZU İHMAL ETMEYİN
RİSK ALTINDA OLABİLİR!
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ
NEDİR, NASIL UYGULANIR?
GENÇLER DAHA UMUTLU
AİLE DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
KIŞ ENFEKSİYONLARINDAN
KIŞ ENFEKSİYONLARINDAN
EGZAMA TETİKLEYİCİLER
TEDAVİYİ ETKİLİYOR
DEĞİŞTİRMEDEN ANLAMAK...
"ÇÜNKÜ KİŞİLİK DEĞİŞMEZ"
ÇOCUKLA İLETİŞİMDE HATALAR
"BEN" VE "SEN" MESAJLARI
HORLAMA, YATAK AYIRIYOR
ÇİFTLERİN KABUSU...
İSHAL TÜRLERİ VE NEDENLERİ
PROF. DR. H. MOCAN ANLATTI

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
PARMAK UCUNDA MI YÜRÜYOR?
EPİLEPSİ TEŞHİSİNİ
ÇOCUKLARA KALSİYUM DESTEĞİ
ÖZEL İHTİYAÇLARI OLAN...
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
2012 YILINA DAMGA VURAN
O KADAR DA SEKSİ DEĞİLLER
EN İYİ YAZ KOKULARI
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :