Okunma Sayısı: 21530
CANLI YORUMLAR

MEME EMMEYEN BEBEKLER

Yoksa sütünüz yetmiyor mu?

Prof. Dr. Benal Büyükgebiz anlattı

Anne adayları, daha hamilelikleri sırasında anne sütünün ve emzirmenin ne denli önemli olduğuna dair çevrenin eğitiminden geçerler. Belki biraz da bu yüzden bebeği emmeyen bir anne için bu durum can sıkıcı bir hâl alır.

İşte Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz, Anne Boyutu okurlarından gelen istek üzerine, meme emmeyen bebeklere değindi. 

Bebeğin, doğduğu andan itibaren mümkün olduğunca sık emzirilmesi gerektiğini söyleyen Büyükgebiz, özellikle ağlaması için başka bir neden yoksa, ilk ay içinde her fırsatta emzirmenin doğru olduğunu belirtiyor. Çünkü anne sütü üretimi için meme başından kalkan uyarıların beyne taşınması ve beynin de meme bezlerine süt üretimi uyarısını göndermesi gerekiyor. 

Sütünüzün yetmediğini düşünüyorsanız...

Büyükgebiz, uzmanların, annenin emzirmesinden yana olduğunu, fakat bebeğin meme emmek istemeyebileceğine dikkat çekiyor ve şöyle devam ediyor, "Birinci özellik şu; sütünüz yetiyor mu yetmiyor mu hemen bebeğimizi tartıyoruz. Eğer bebeğimiz uygun zaman aralıklarında, uygun kilo artışı gösteriyorsa bebeğimizi yeteri kadar beslediğimizi düşünebiliriz. Hem mememize, hem kendimize, hem de ürettiğimiz süte güvenebiliriz. Eğer bebek buna rağmen emmek istemiyorsa o takdirde, acaba çok mu sık emziriyorum, diye düşünmek lazım. Çünkü özellikle de bol süt üreten anneler ve doyurucu niteliği yüksek olan süt üretebilen anneler için şöyle bir durum söz konusu olabiliyor: Bebek, anneden emdiği sütü hazmedip tekrar acıkabilmek için belki de iki saatten daha fazla süreye ihtiyaç duyabiliyor. İşte bu yüzden eğer iki saat ve daha kısa aralıklarla emzirmeye çalışıyorsak bebeğimiz doğal olarak tok olduğunu ifade etmek için emmek istemiyor. Bu noktada belki 2.5 ya da 3 saate, zaman zaman 4 saate dahi çıkmak durumunda kalabiliriz."

Bakmamız gereken en önemli şey; iki emzirme arasındaki süreyi arttırdığımızda, emzirme sıklığını azalttığımızda bebeğimiz hâlâ daha uygun zaman aralıklarında, uygun kilo artışı gösteriyor mu? Eğer burada bir sorun yoksa her şey yoluna girmiş demektir.
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
HAMİLELİK İÇİN 22 SEBEP
ERKEN DOĞUMU TETİKLEMEYİN
TATLARI GÜZEL YA ETKİLERİ?
FRUKTOZLU ŞURUP TEHLİKESİ
GECE LAMBASI YAKMAMALIYIZ
ÇOCUK ODASI KARANLIK OLMALI
SEKİZ SAAT UYKU
EFSANENİN ASLI
BAYRAM MENÜSÜ
SAĞLIĞINIZ İÇİN DİKKAT!
TÜRKİYE'DE BİR İLK
VAJİNADAN BÖBREK NAKLİ
DOĞUM SONRASI SAÇ DÖKÜLMESİ
ENDİŞE ETMEK GEREKİR Mİ?
BASİT UNUTKANLIKLAR
HASTALIK HABERCİSİ OLABİLİR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BEBEĞİNİZİN SAĞLIĞI İÇİN
İLK DİŞ MUAYENESİ NE ...
SÜT VEREN ANNELER
BEBEĞİM DİŞ ÇIKARIYOR!
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
VÜCUT SÜSLEMESİNDE AŞIRILIK
FOTOĞRAFA DİKKATLİ BAKIN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :