Okunma Sayısı: 13305
CANLI YORUMLAR

ÇOCUKLARDA BADEMCİK SORUNU

Prof. Dr. Mocan uyarıyor

Sıcaklar yerini soğuklara bırakmaya başladı. Anne babaların en büyük kabusu ise soğuk algınlıkları, bademcik iltihabı gibi hastalıklar da havaların soğuması ile kendini gösteriyor. 

Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan, çocuklarda bademcilk iltihabının her mevsimde görülebileceğini ancak soğuk mevsimlerde daha sık görüldüğünün altını çiziyor. 

Farklı virüslerin bademcik iltihabına sebep olduğunu söyleyen Mocan, en tehlikeli olanların ise halk arasında beta mikrobu olarak bilinen enfeksiyon ajanları olduğunu söylüyor.

Beta virüsünün tehlikesine dikkat çeken Mocan, bu virüsün çok iyi tanınmazsa, kalbi tetikleyebileceğini, eklem iltihaplarına yol açabileceğini söylüyor.

Bademcik ameliyatlarının 5 yaşından önce yapılmaması gerektiğini söyleyen Mocan şöyle devam ediyor:

Bazı durumlarda beyni bile etkileyebilir. Bazen bademcikler ileride derecede şişerler ve yutkunma noktasını tamamen kapatabilirler. Bunlar o kadar birbirlerine yaklaşırlarken tıp dilinde bunlar öpüşen bademcikler olarak anılırlar. Bu durumda çocuğun yutması bile zor olabilir. Bu dönemlerde, özellikle sıvı gıdalarla beslemek, kalorisi yüksek  gıdaları vermek daha uygundur. Eğer bir çocuk, enfeksiyonu sene içinde bir senede 5'ten daha fazla geçirmiş ise beta enfeksiyonu şeklinde özellikle, bu çocuğun bademciği acaba alınmalı mı? sorusu ile muhataptır. Biz çocuk doktorları olarak bademcik ameliyatlarının 5 yaşından önce olmasını onaylamıyoruz. Çünkü bademcikler bağışıklık sisteminin önemli parçalarıdır. 

Eğer bir çocuk, her ay bademcik iltihabı geçiriyorsa tedaviye başlamadan önce boğaz kültürünün alınması en sağlıklı yöntemdir. 

 

Tamamını izlemek için tıklayın... 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
AŞIRI YİYEN ÇOCUKLAR
OBEZ Mİ? GÜRBÜZ MÜ?
SBS ÖNCESİ RAPOR UYARISI
SAHTE RAPOR ALAN YANDI
SEBZEYİ VETO EDİYORSA
YİYECEĞİN İÇİNE GİZLEYİN!
KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE DİKKAT
ALIŞVERİŞİ BİLİNÇLİ YAPIN
EPİLEPSİ YOK OLABİLİR
ÇOK DİRENÇLİ DEĞİLSE...
SOSYAL GELİŞME GERİLİĞİ
VE BUNU REDDETMEK...
İLGİLENMENİN TÜRLÜ YOLLARI
ÇALIŞAN ANNELER DE YAPAR!
İYİ BAKICI NELERİ BİLMELİ?
SİZ NELERİ BİLMELİSİNİZ!
ATATÜRK'E ÖZEL BÖLÜM
İÇERİK NETLEŞTİ.

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
GECE AĞIRLAŞAN HASTALIKLAR
EVDEKİ TOZLARA DİKKAT
UYURGEZER ÇOCUKLAR
ÇOCUKLAR KANSERİ BİLMELİ
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
YETERİNCE ZENGİNSENİZ
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
ROBOT SEVGİLİLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :