Okunma Sayısı: 12912
CANLI YORUMLAR

ARKADAŞLARI DALGA GEÇİYORSA

Gençlikte problem olabilir

Pek çok insan genetik durumumuzun sabit olduğunu düşünürken bilim adamları bunun aksini söylüyor. Genetiğimiz ne olursa olsun sosyal yaşam ruh ve beden durumumuzu değiştiriyor.

 

Londra Psikiyatri Enstitüsünde yapılan son çalışmaya göre; okul döneminde arkadaşları tarafından dalga geçilen ve sürekli olarak kötü muameleye ve dışlanmaya maruz kalan çocuklar, gençlik ve yetişkinlik dönemlerinde zihin sağlığı problemleri yaşıyorlar.

 

Çocukluk döneminde bu şekilde strese maruz kalan gençlerde hızlı duygu durum değişikliği, ani öfke nöbetleri, ve tikler görünürken, yetişkinlik dönemlerinde ise; kronik mutsuzluk sendromu, sosyal hayata uyum sağlayamama, çevreye ve kendine güvensizlik, iş hayatında yükselememe gibi daha ciddi ve tüm yaşamı etkileyen problemler tespit ediliyor.

 

Çalışmaya göre çocukluk döneminde mutluluk hormonunun (serotonin) salgılanması çok önemli. Özellikle 12 yaşa kadar vücudun salgıladığı serotonin ileriki yaşlarda ne kadar uyumlu, mutlu ve başarılı olacağımızı belirliyor.

 

12 yaşa kadar sık ve uzun süre stres hormonuna (kortisol) maruz kalmak ise iş ve sosyal hayatta başarısız olmaktan obeziteye kadar pek çok olumsuzluğu tetikliyor.

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
VELİLERİN 66 AY ÇIKMAZI
DOKSAT, 4+4+4'Ü YORUMLUYOR
İLGİ ARAMA=MANİPÜLASYON
İHTİYAÇTAN DOĞAR
LİSELİLERDEN YOL GÜVENLİĞİ
ÖRNEK 10 PROJE HAZIRLADILAR
TASASIZ BİR TATİL
ÇOCUKLARLA GİDECEKSENİZ...
ATATÜRK'E ÖZEL BÖLÜM
İÇERİK NETLEŞTİ.
Türkiye Disleksi?yi Çözüyor
DİSLEKSİ SORUN DEĞİL
YETERİNCE UYUYOR MU?
BU SORULARI KENDİNİZE SORUN
KOLAY AİLE MÖNÜLERİ
10 SAĞLIKLI YEMEK ÖNERİSİ
PAKTUNA:ÇÖZÜM TARAF OLMAKTA
GÜL'DEN 4+4+4'E ONAY
KRİTİK YASA GEÇTİ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ÇOCUK BÜYÜTMEK ÖĞRENİLİR
ERKEKLERDE 3-6 YAŞA DİKKAT
YEMEK YEME OYUNU
ÇOCUĞUNUZ ŞIMARIK MI?
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
HAMİLEYKEN SİZİ BEKLEYENLER
MİNİKLERİN BOYUT ZİYARETİ
ÜNLÜLERİN MAKYAJSIZ HALLERİ