Okunma Sayısı: 8265
CANLI YORUMLAR

KENDİ HALİNE BIRAKMAYIN

Program yapın

Okulların tatile girmesiyle, uzun bir tatil dönemi çocukları ve ailelerini bekliyor. Çocukların yaz tatilini en iyi, verimli, her şeyden önemlisi keyifli ve mutlu değerlendirebilmesi için velilere önemli görevler düşüyor.  Uzm. Klinik Psikolog Yasemin Meriç Kazdal, çocukla geçirilecek güzel zamanların, ileride onun hafızasına yerleşmiş güzel anılara dönüşeceğini ifade ediyor.

Kazdal, tatilde çocuğa ödevlerini yapması, çalışması için baskı kurmak ya da onu tamamen kendi haline bırakıp zamanını boşa geçirmesine göz yummak yerine, birlikte oynayarak, konuşarak, eğlenerek verimli ve kaliteli zaman geçirilmesi gerekliliğinin altını çiziyor. 

Çocuğun zihninde güzel anılar yaratmanın onu mutlu bir birey kılacağını belirten Kazdal, yaratılan güzel anıların çocuğu hayata sımsıkı bağlayacağını belirtiyor. Çocukla geçirilen zamanın uzunluğunun değil kalitesinin önemli olduğunu vurgulayan Kazdal, “Çocuğunuzu tanıyın, birlikte oyun oynayıp dünyasına girin, onu gözlemleyin. Birlikteyken samimi olun, dünyada olup bitenden haberdar edin.” önerisinde bulunuyor.  

Çocuğuyla yaz tatiline hazırlanan velilere kolaylık sağlayacak, yeni fikirler üretmeleri için zemin hazırlayacak birkaç öneriyi paylaşan Kazdal’ın tavsiyelerinden bazıları şu şekilde; 

 

    • Birlikte kitap okuyun, okuduğunuz kitapla ilgili sorular sorun
    • Odasını birlikte düzeltin, toplayın
    • Beraber film seyredin. Filmin belirli sahnelerini konuşun
    • Beraber yemek yapın
    • Beraber hikayeler uydurun
    • Futbol oynayın
    • Resim yapın
    • Salona sandalyeler üzerine çarşaf atarak bir çadır ya da kutulardan kale yapın
    • Yürüyüşe çıkın
    • Lunaparka gidin 
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
OKULDA İLK GÜN SENDROMU
ÇOCUĞUNUZ ENDİŞELİ Mİ?
KARNE ALAN ÇOCUKLAR
NASIL DAVRANMALI
OKULA YENİ BAŞLAYACAKSA
PROF. KESKİN ANLATIYOR...
STRES TERCİHİNİ ETKİLEMESİN
ÖĞRENCİLER İÇİN ZORLU AŞAMA
VELİLERİN 66 AY ÇIKMAZI
DOKSAT, 4+4+4'Ü YORUMLUYOR
KREŞTE GÜVENDE Mİ?
ÖĞRENMENİN 3 YOLU
MEB'DEN DERSANE RAPORU
BU TESPİTLER ŞAŞIRTIYOR
IEFT KAYIT GÜNLERİ BAŞLADI
YURTDIŞI SEÇENEKLERİ
ÇOCUĞUM OKULA HAZIR MI?
NELER YAPMALISINIZ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ARKADAŞI NE DERSE YAPIYOR!
SÜREKLİ "KORKMA" DERSENİZ
SON KEZ YAPILACAK
ÖDEV YAPMAMAKTA DİREN...
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
O KADAR DA SEKSİ DEĞİLLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :