Okunma Sayısı: 11003
CANLI YORUMLAR

ÇOCUĞU BAKICIYLA TANIŞTIRMA

"Artık abla bakacak" demek

Onun dadıya alışması için ne gibi bir yol izlemek gerekir? 



Çocukların kişilere, özellikle de yakın ilişkide olacakları kişilere alışmaları kolay ve hızlı olmamaktadır. 

Bu nedenle de birden bire gelen ve "artık seninle ilgilenecek kişi bu" denilen kişileri birden bire kabullenmeleri pek mümkün olmamaktadır. 

Bu kişilerin tamamen çocukla/bebekle yalnız kalmadan önce bir süre o evin içinde anne ile birlikte bulunmaları önemlidir. 

Çocuğun kişilik özelliğine göre de yavaş yavaş çocukla ilişkiye girmeleri, çocukların onu kendi dünyasına kabul etmesi için beklemeli ve sabırlı olmalıdırlar. 

Özellikle sık bakıcı değiştiren ailelerde çocuklar gelen bakıcının da nasıl olsa kısa bir süre sonra ayrılacağını var sayarak onunla ilişki kurmazlar ve bağlanmaya karşı direnç geliştirirler. 

Bu aslında yeniden kaybetme korsusunun bir sonucudur. Bu nedenle de böyle bir durumda bu kişiyi kabul etmeleri daha uzun zaman alır. 

Kişinin tutarlı olarak çocukla olumlu ilişkiyi devam ettirmesi çocuğun kabulünü de kolaylaştıracaktır.



Uz. Ped. Belgin Temur

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
SEVİMLİ DEYİP GEÇİŞTİRMEYİN
SÖMESTR SONRASI SENDROMU
ÖZNUR SİMAV'A SORDUK
ÇOCUKLARDA ÖFKE NÖBETLERİ
NESLİM DOKSAT UYARIYOR
ÇOCUKLARDA HAYVAN SEVGİSİ
GELİŞİMİ OLUMLU ETKİLER
SUÇLULUK HİSSİNDEN SIYRILIN
BABA DIŞARIDA BIRAKILMAMALI
ANNE, BABA VE ÇOCUK ÜÇGENİ
DEFTER DEMEK AYIP
İNSANI TEKNOLOJİDEN SOĞUTUR
BU YGS SON SINAV MI?
ABBAS GÜÇLÜ SORUYOR
ANNE VE KIZLARI RAKİP Mİ?
EN BÜYÜK RAKİBİM ANNEM!

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BAKICI MI BÜYÜKANNE Mİ?
BAKICI SENDROMU!
BAKICI SEÇERKEN SORUN!
İYİ BİR BAKICI
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
2013 KIŞ - ŞAPKA MODASI
BAZILARI KASLI SEVER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :