Okunma Sayısı: 16771
CANLI YORUMLAR

ARKADAŞLARINA VURUYOR!

Şiddet esneklik kabul etmez

Sizin çocuğunuz dünyanın en tatlısı tabiki. herkesin çocuğu öyle. Ancak kendimize dürüst olalım bazen hoş olmayan huylar geliştiriyorlar. paylaşmamak, tükürmek, küfür etmek, hatta en fenası vurmak. Çocuk deyip geçmiyoruz. Şiddet (küçük de olsa) tolere edilebilen bir davranış değil, bunu ona öğretmelisiniz. 

• Çocuğunuzla olası nedenleri tartışırken öncelikle sakin ve kontrollü davranmaya çalışın. Acaba ona daha fazla zaman ayırmanıza ihtiyaç duyuyor olabilir mi? Yoksa evde ona gösterilen ilgiyi azaltan yeni bir bebek mi var? Okulla ilgili çalışmaları zor mu buluyor? Kendisi zorbalığa mı uğradı? Aile fertlerinden birini mi kaybetti ya da yeni taşınılan yere uyumsuzluk mu çekiyor? Birisi ona sinirine dokunacak bir şeyler mi söyledi ve misilleme yapması için provoke mi etti? Yoksa sadece canı mı sıkıldı? Sizin arayışınız sürerken, kendisini köşeye sıkışmış bir hayvan gibi hissedeceği ve bir çıkış yolu arayacağı için size saldırırsa ya da sizi suçlarsa tepki göstermemeye çalışın.

• Zorba davranışına kimlerin dahil olduğunu ve neden birini hedef olarak seçtiğini anlamak için yaptıklarını tüm boyutlarıyla anlatmasını isteyin.

• Çocuğunuzla zorba davranışa maruz kalma üzerine konuşarak, bu tür bir davranışın, mağdur olan çocuk üzerinde uzun dönemli etkilerinin neler olabileceğini konuşun.

• Çocuğunuzun kurbanı olan çocukla ve ailesiyle görüşün. Çocuğunuza da daha iyi bir yöne doğru değişmesinin ancak samimi bir biçimde özür dileyerek mümkün olacağını anlatın.

• Sizin çocuğunuzu ve diğer çocukları gözlemeleri için okul çalışanlarından yardım isteyin.

• Bu tür bir davranışa karşı bir daha esneklik göstermeyeceğinizi ve herhangi bir tekrar durumunda da bazı şeyleri yapmakla ilgili izinlerinin elinden alınarak cezalandırılacağını (bunların ne olacağına karar vermek size kalmış) ona vurgulayın.

• Davranışını değiştireceğine dair onunla uzlaşmaya varın. Sorundan bir süreliğine de olsa uzak durursa, bir hediye ya da özel bir muameleyle onu ödüllendirin. Ancak bunu yaparken aynı davranışı tekrar sergilemeyeceğine ya da sorunun çözümüne yönelik bir sonuca vardığınızdan emin olun.

• Başarısızlıkları ya da siniriyle başa çıkması için farklı stratejiler geliştirmesinde ona yardımcı olun. Sakinleşmesi için beş dakikalığına sessiz bir yere götürmek, davranışını değiştirmesinde ona yardımcı olmak isteyen başka bir çocukla konuşmak, birkaç dakikalığına derin ve düzenli nefes alıp nefesine konsantre olmasını sağlamak gibi şeyler yaparak bunu sağlayabilirsiniz.

• Davranışında değişiklikler gösterdiği zaman, bunu fark ettiğinizi çocuğunuza belli edin ve iyi davranışı için onu övmeyi sakın unutmayın.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ÇOK SIK DADI DEĞİŞİRSE
KENDİNİ KÖTÜ HİSSEDER Mİ?
ÇOCUKLAR VE ZORBALIK
NASIL BAŞA ÇIKILIR?
TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE
BAŞARIYI ARTIRAN SİSTEM
ÇOCUKLARA İNTERNET REHBERİ
"MUTLU ÇOCUK MUTLU AİLE"
VELİLER DE DERS ALACAK
HENÜZ BEKLENTİ DÜZEYİNDE
SAĞLIK İÇİN AİLECE YEMEK
ÇOCUKLARIMIZ OBEZ OLMASIN!
ÇOCUĞU BAKICIYLA TANIŞTIRMA
"ARTIK ABLA BAKACAK" DEMEK
SONBAHARDA ÇOCUK BESLENMESİ
BU GIDALARI EKSİK ETMEYİN
SBS ÖNCESİ RAPOR UYARISI
SAHTE RAPOR ALAN YANDI
ÇOCUĞUNUZA ZAMAN AYIRMAK
O SÜREYE SADIK KALIN!

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BEBEKLE GELEN UYKUSUZLUĞA
ANNE-BABALARIN PİŞMANLIĞI
ÇOCUĞUM BENDEN ÖNEMLİ
CİNSELLİKTE GERİLİMİN...
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
BİR KADININ ÇANTASINDA
ROBOT SEVGİLİLER
ÜNLÜLER VE KÖPEKLERİ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :