Okunma Sayısı: 11722
CANLI YORUMLAR

TATİL DÖNÜŞÜ AĞRISI VARSA

Bahane olabilir

Hafta sonu tatili sonrası çocuklar, tekrar okula başlama heyecanı sararken, anne babaları ise işe başlama stresi sarıyor.  

Tatil süresince anne ve babalarıyla vakit geçirmeye alışan çocuklar için tekrar okul programına başlamak ve okula uyum sağlamak zor gelebiliyor.

  • Anne babalar tatilin son günlerinde çocukların uyku saatlerini okul döneminde olduğu gibi ayarlamalıdır.
  • Çocuğunuzla okulun ilk günlerinde daha fazla ilgilenmeniz ve ilk haftalar birlikte aktiviteler yapmanız bu süreci kolaylaştırabilir.
  • Ayrıca haftanın ilk günlerinde çocuğunuza ödevler ve okul sorumlulukları konusunda baskı yaparak strese sokmayın.  Çocuğunuz kendi sorumlulukları yerine getirecektir.

Tatil sonrası okula gitmek isteyen çocuklar için, ailelerin ısrarcı olması gerekiyor. Evde kalmasına kesinlikle izin verilmemesi gereken bu çocukların her istediklerinde okula gitmemelerine izin verildiğinde sürekli bahaneler uydurarak okula gitmek istemeyecek ve çocukta okul fobisi gelişebiliyor.

Çocuklar karnım ağrıyor, başım ağrıyor diyerek okula gitmek istemeyebiliyor.  Aslında çocuğun gerçekten bu stresten dolayı karnı ağrıyordur fakat anne-baba okula göndermezse bu ağrılar devam edebiliyor. Eğer çocuk sürekli olarak bahaneler uyduruyor ve okula gitmek istemiyorsa mutlaka bir uzman pedagogdan destek almak gerekiyor.

Yazı Etiketleri

  • Ann Boyutu
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
EN ÖNEMLİ AKSESUAR
SAÇ OLAYI ÇOK MÜHİM
HER YAŞTA CİNSEL YAŞAM
"BİZDEN GEÇTİ" DEMEYİN!
HİÇBİR ŞEY YEMİYOR
SADECE SÜT İÇİYOR
DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
ONU MUTLU EDECEK DETAYLAR
ÇOCUKLARDA OBEZİTE
KRONİK HASTALIK HABERCİSİ
YENİ YAPITLAR YENİ UFUKLAR
İSTANBUL MODERN'DE
ERKEKLERİN GÖZDE OPERASYONU
LİPOSUCTİON OLABİLİR Mİ?
HAMİLELERE ÖZEL TASARIMLAR
LC WAİKİKİ MAĞAZALARINDA

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
GÜVENİN HAYATIMIZDAKİ...
ÇOCUĞUNUZ ERGENLİKTEYSE
ÇOCUĞUNUZUN GELİŞİM SEYRİ
ÇOCUĞUNUZU ANLAMAK IÇİN...
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
YENİ SEZONDA TIRNAKLAR
ÜNLÜLERİN MAKYAJSIZ HALLERİ
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :