Okunma Sayısı: 9671
CANLI YORUMLAR

ÇOCUKLUĞUMUZUN MASALLARI

"Masal oldu"

İngiliz TV kanalı ‘Watch’ın gerçekleştirdiği araştırmada modern annelerin çocuklarına, korku öğeleri içerdiğini düşündükleri için klasik masalları okumaktan çekindikleri ortaya çıktı.

Araştırmaya katılan ebeveynler ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ ve ‘Rapunzel gibi klasikleşmiş masalların hikayelerinin üzücü ve zaman zaman da korkutucu öğeler içerdiğini belirtti.

‘Sindrella’ masalındaki ana karakterin bütün gün evde temizlik ve yemek yapan bir kadın portresi çizdiği için günümüze uygun olmadığı konusunda hemfikir olan anneler çocukları 5 yaşına gelinceye kadar onlara bu masalları okumadıklarını, okudukları takdirde çocuklarından bir çok gereksiz soru geldiğini belirtti.

Kanalın yetkililerinden  Steve Hornsey konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Biz yetişkinler olarak bir masalın içindeki masumiyeti anlayabiliyoruz. Fakat hayal gücü çok geniş olan çocuklar masalda olan herşeyi gerçek olarak algılayabiliyor.’

 

ntvmsnbc

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
EV ALACAKLARA UYARILAR
YATIRIM YA DA YAŞAMAK İÇİN
ZEHİRLENME DEĞİL HASSASİYET
BAKAN DİNÇER KONUŞTU.
İSTANBUL'DA ELEKTRİK ALARMI
31 MART VE 2 NİSAN'A DİKKAT
İNSAN ŞİDDETİNDEN KORKTULAR
MAMAYA GELEMEDİLER?
MUŞ'TA 5.0'LIK DEPREM
CAN KAYBINDAN KORKULUYOR.
KPSS'YE BİR TUHAF YASAK
"ERKEKLER GELMESİN, ÇÜNKÜ!"
EVİN REİSİ KİM?
İLGİNÇ ARAŞTIRMA SONUÇLARI
MUSLUK SUYU İÇİLİR Mİ?
PEKİ YA SU ARITICILARI

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
BELÇİKA'DA LIEGE BARIŞ EVİ
SİZCE HANGİSİ?
ŞİDDETE KARŞI SÖZLEŞME
AŞKINIZIN KİTAP BOYUTU
İLGİLİ VİDEOLAR
ÇOCUK GELİNLER
İŞ YERİNDE PSİKOLOJİK TACİZ
BİZDEN HABERLER 12.07.2011
BİZDEN HABERLER 18.07.2011
ÇOCUKLAR BUNLARA BAYILACAK
ÜNLÜLER VE KÖPEKLERİ
HAMİLEYKEN SİZİ BEKLEYENLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :