Okunma Sayısı: 10086
CANLI YORUMLAR

KUŞKUCULUK VE PARANOYA

Prof. Dr. K.Doksat anlattı

Makul bir kuşkuculuk, ki buna skeptisizm denir, iyi ve faydalı bir şeydir ve insanı hayatta başarıya götürür. Çünkü kuşku, bir akıl hastalığı ifadesi değildir. Kuşku, insanın kendisine sunulan herhangi bir bilgiyi – bu bilginin kaynağı sevdiği bir insan olabilir, dostu olabilir, internet olabilir – soruşturmak, altında yatan sebepleri iyi araştırmak ve “neden böyle oldu, bunun bana getirecekleri, benden götürecekleri ne olabilir?” diye merak etmektir ve makuldur.

Kişi, bu suallerine makul ve mantıklı cevaplar bulduğu takdirde işine devam eder. Bulamadığı takdirde de konuyu sorgular. Hatta bilimsel düşüncenin temeli budur. Diyalektik düşünürsünüz; yani bir şeyin doğru olmadığını farz edip daha doğrusunu bulmak için mutlaka çıkış yolları ararsınız. O yüzden de bilimsel bir düşüncede asla dogma yoktur.

Ancak ortada fol yok yumurta yokken, “Bana ‘seni seviyorum’ dedi, acaba neden dedi? Aslında sevmiyor mu? Şimdi dediğine göre, acaba bir şey mi ima etti? Yoksa beni aldatıyor mu? Dün de zaten geç gelmişti.” diyorsanız, hoş geldiniz paranoyanın dünyasına!

 

Prof. Dr. Kerem Doksat

  • Ann Boyutu
  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
KOVA BURCU ÇOCUKLARI
AYRI TELLERDEN ÇALAR!
YAZ SAĞLIKLI GEÇER Mİ?
YAZ İSHALİ VE DİĞERLERİ...
OTURARAK ÇALIŞMAK AĞRITIYOR
YAŞAM KALİTESİ DE DÜŞÜYOR
YAZDAN ONLEMİNİZİ ALIN
KIŞIN RAHAT EDİN
HORMONLARIMIZ ALARM VERİYOR
KADINLARI BEKLEYEN TEHLİKE
KESE NEDİR BİLMEK
ŞUNUN ŞURASI KAÇ KİŞİYİZ?
YENİ YILA YENİ BİR CİLT
ŞİMDİ ONARIM ZAMANI!
TATLI KRİZİYLE BAŞA ÇIKIN
BESLENME TÜYOLARI
GRUP İÇİNDE VAROLABİLSİN
SOSYAL BECERLERİ ÖNEMLİ
ÇOCUKLARDA ORGAN NAKLİ
EN ÇOK HANGİ ORGAN...

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.
YAZININ VİDEOLARI
BAĞLILIK VE KISKANÇLIK

KATEGORİNİN HABERLERİ
RUH SAĞLIĞI MERKEZLERİ
İŞİNİZİ SEVİYOR MUSUNUZ?
BİLMEMİZİ İSTEMEDİKLERİ
KORKULARINIZ AŞIRI MI?
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
2012 YILINA DAMGA VURAN
YENİ SEZONDA TIRNAKLAR
OJENİZ NE RENK OLSUN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :