Okunma Sayısı: 9746
CANLI YORUMLAR

OYUNLA ADAPTE OLACAKLAR

Birinci sınıf önlemi

Yeni sistemde çocuklar 1’inci sınıfın ilk yarısı oyun oynayacak, ikinci yarısı okuma yazma öğrenecek.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim sistemiyle ilgili müfredatı yenilemek için komisyon kuran Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, okulla ilk kez tanışan minik öğrencilere okuma ve yazmayı oyunla öğretecek. Buna göre 5 yaşındaki ilkokul 1’inci sınıf öğrencilerinin ilk eğitim döneminde oyun oynama ve sosyal becerilerini gelişmelerine ağırlık verilecek. 2’nci eğitim döneminde ise okuma yazma eğitimi verilecek. Bu sayede öğrencilerin okuma yazma öğrenmede yaşadıkları stres sona erdirilecek. 

Sınıf öğretmenleri girecek

Öğrencilerin 1’inci sınıfta çok zorlanmayacağını belirten MEB yetkilileri, sindire sindire okuma yazma öğreneceklerini savundu. MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık’ın verdiği bilgiye göre, yeni sistemle birlikte okul öncesi öğretmenliği ve sınıf öğretmenliğinde herhangi bir sıkıntı da yaşanmayacak. 5 yaşında okula başlayan ilkokul birinci sınıfların dersine sınıf öğretmenleri girecek. Yeni müfredatın en kısa zamanda hazırlanması için çalışmalar sürüyor. 

Hedef 4 yaşta okul çağı 

Okul öncesi eğitimin yeni sistemde zorunlu olmamasına rağmen 4 yaş çağ nüfusunda okullaşma oranlarının artırılması için çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirten Kocabıyık, “Sayın bakanımız bu yönde talimat verdi. Hedefimiz 48 ay çağ nüfusunda yüzde 100 okullaşma oranına ulaşmak. Özellikle dezavantajlı çocuklarımız için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
KREŞTE GÜVENDE Mİ?
ÖĞRENMENİN 3 YOLU
DİYABET VE ÇOCUK
ANNE-BABALARA ÖNERİLER
MEB'DEN DERSANE RAPORU
BU TESPİTLER ŞAŞIRTIYOR
GRUP İÇİNDE VAROLABİLSİN
SOSYAL BECERLERİ ÖNEMLİ
ÇOCUKLARA KORUYUCU KALKAN
DOĞAL ŞİFA KAYNAKLARI
ÇOCUK VE GENÇLERDE OBEZİTE
NESLİM DOKSAT ANLATTI
AMAN YAPMAYIN!
SIK BAKICI DEĞİŞTİRMEYİN...
ORGANİK ÜRÜNLER SAĞLIKLI MI
NE KADAR GÜVENİLİR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
KİMİNE EĞLENCE KİMİNE...
SEÇMELİYE SANATÇI HOCA
OKULDA İLK GÜN SENDROMU
NE KADAR DAKİKSİNİZ?
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
FOTOĞRAFA DİKKATLİ BAKIN
2013 BAROK DESENLERİN YILI
ÜNLÜLERİN MAKYAJSIZ HALLERİ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :