Okunma Sayısı: 9452
CANLI YORUMLAR

KADINLAR SEVİNECEK

Erkekler üzülecek.

Habertürk'ten Sibel Hürtaş'ın haberine göre, Yargıtay, karı-koca arasında evlenmeden önce imzalanan “mehir”i “Medeni Yasa’da yasak yok” diyerek kabul etti. Olay şöyle yaşandı: Konya’da, bir erkek, 2006’da evlenmek için anlaştığı kadına, mehir olarak kendi adına kayıtlı iki parseli resmi senetle sattı.

Evlenen çift, daha sonra anlaşmazlığa düştü. Koca, mahkemeye başvurarak, karısına verdiği tapuların iptali ve tescili davası açtı. Mahkemenin davayı kabul etmesi üzerine, tapu tescili iptal oldu. Kadın da Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay, kararı bozup “Medeni Kanun evlenme sözleşmesi sırasında karı-kocadan birinin diğerine bir mal veya para vermesini ya da vermeyi vaat edip bir süre ertelemesini yasaklamamıştır” dedi. 

Mehir nedir?
Mehir, kadına verilen değerin bir göstergesi olarak İslam dininde evlenirken erkek tarafından kadına verilmesi taahhüt edilen “altın, mal veya bir menfaat” olarak tarif ediliyor.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
MUTLU BİR İLİŞKİ İÇİN
KENDİ DİLİNİZİ GELİŞTİRİN
BAKICILIK SEKTÖRÜ
PEDAGOG SEVİL GÜMÜŞ ANLATTI
ÇOCUĞU BAKICIYLA TANIŞTIRMA
"ARTIK ABLA BAKACAK" DEMEK
ÇALIŞMAK MUTLU MU KILIYOR?
PEKİ YA EVDEKİ ANNELER?
ÇOCUKLARDA YABANCI DİL
ONUNLA EMPATİ KURUN
PAZAR GÜNÜ MANGAL KEYFİ!
BARBEKÜDE SANDVİÇ BİFTEK
ANNE BABA DÜŞMANLIĞI
TEMELİ ÖDİPAL DÖNEMEDAYANIR
ERGİNLER VE KISITLILAR
EVLAT EDİNİLİRKEN...
BU DİYALOG SİZE TANIDIK MI?
ÇOCUĞUNUZ SİZİ DİNLİYOR MU?
AİLE İÇİ MUTLULUK
O KADAR ZOR OLMASA GEREK...

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
YARGI SON NOKTAYI KOYDU
BORÇLAR KANUNUNDA DÜZ...
BOŞANIYORSUNUZ, YA SONRA?
"ALDATILIYORUM" DİYORSANIZ
2012 YILINA DAMGA VURAN
OJENİZ NE RENK OLSUN
BAZILARI KASLI SEVER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :