Okunma Sayısı: 7577
CANLI YORUMLAR

MUTLU BİR İLİŞKİ İÇİN

Kendi dilinizi geliştirin

Daha önce hiç “idiolekt” kelimesini duymuş muydunuz? Kendi kişisel diliniz anlamına geliyor: Kelimeleri kullanma yönteminiz de diyebilirsiniz (tabii sizin haricinizde kimse bu şekilde kullanmıyor olacak). Bu kelimeyi ilk duyduğum anda aşık oldum. On yıllardır söylediğim ve söylemeye devam ettiğim tüm aptalca şeyler için bir özür niteliği taşıyordu.

Küçük bir çocukken, kız kardeşim ve ben şuna benzer bir dil icat etmiştik: “şimdigi oyunugi oynamagi istiyogi” (Şimdi oyun oynamak istiyorum). Bu garip dilin işlemesini sağlayan kuralı fark ettiniz mi? (Hemen her kelimenin sonuna “gi” eki koyuyorsunuz). Bu oyun, anne babamızın, bizim anlamamızı istemediği bir şey konuşmak istediğinde bir çeşit sahte Fransızca konuşmalarından ortaya çıkmıştı. Kız kardeşim ve ben, yetişkinleri kendimizden uzak tutmak istediğimizde bu uydurma dille iletişim kuruyorduk. Bu, çocuk olarak bizim idiolekt’imizin bir parçasıydı.

Dil, aşık olmanın ve onu sürdürmenin hayati bir parçasıdır. Ve birbirimizle özel bir iletişim biçimi geliştirmek, iki kişiye ait özel bir yakınlık geliştirmenin kilit noktalarından biridir. Beni yanlış anlamayın. Mutlu olmak için aranızda saçma bir dil konuşmanız gerektiğini önermiyorum kesinlikle.

Ancak belki de, birbirinize evcil hayvan isimleri verebilirsiniz. Bu kendinizi tamamen güvende hissettiğiniz anlamına gelir. Artık kalkanınızı indirmeyi ve bir başkasının şaka yollu takılmalarına hedef olmayı seçmişsiniz demektir. (çünkü söylediklerinizi bir başkası duyduğunda tamamen saçma gelecektir). Özel sevgi terimleri, aranızdaki mesaj sisteminin bir parçası, bir çeşit kodu, sizin kişisel idiolekt’iniz olabilir.

 

 

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ŞAKA YAPILDIĞINDA KÜSME
KENDİSİNE GÜLMEYİ ÖĞRETİN!
AİLEDE SAĞLIKLI İLETİŞİM
TEMEL PRENSİPLER NELER?
SIRADA ERKEKLER VAR
DOĞUM KONTROLÜNDE YENİLİK
ÇİÇEĞİ BURNUNDA OKULLULAR
ZİHİNSEL GELİŞİM SEYRİ
ÇOCUĞUNUZ YEMEK SEÇİYORSA
YAPMANIZ GEREKENLER
TÜRKİYE 47. OLDU
EN İYİ ANNE
AİLE İÇİ İSTİSMAR
DAYAK DİSİPLİNİ
EŞİM ve BEBEĞİM
BABA DOĞULMAZ, BABA OLUNUR

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
VELİLER İÇİN ZOR GÜNLER
ARKADAŞA SAYGI NEDİR?
BOŞANMADAN NASIL ETKİ...
ANNE BABALIK UCUZ OLMAMALI
EN İYİ YAZ KOKULARI
2012 YILINA DAMGA VURAN
YETERİNCE ZENGİNSENİZ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :