Okunma Sayısı: 11839
CANLI YORUMLAR

40BİN ÖĞRETMENE EĞİTİM

60-66 aylık çocuk eğitimi

1’inci sınıf öğretmenleri 10 gün sonra ilk defa karşılacağı 66 hatta 60 aylıklar için video konferansla eğitilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, 1’inci sınıf öğretmenlerine, bu yıl okula başlayacak 66 aylık çocukların nasıl eğitileceği, bu yaştaki çocuklar arasındaki anlaşmazlıklar ile şiddetin önlenmesi, sınıf içi uyum, davranış psikolojileri konusunda uzman pedagoglardan oluşan ekiple özel eğitim programı hazırladı. MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü’nün paket programında ODTÜ’den Prof. Dr. Levent İnce, oyun ve fiziki etkinlikler kapsamında, 66 aylık çocukların anlayabileceği ve yapabilecekleri oyunları, el becerilerini anlatacak. 

Video konferansla eğitim 

MEB yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilköğretim kurumları öğretmenleri uzaktan eğitim, video konferans yoluyla eğitime alınacak. Eğitimlere ilköğretim kurumlarında görev yapan 40 bin 504 okul öncesi öğretmeni 218 bin 305 sınıf öğretmeni ve 200 bin 947 branş öğretmeni, toplamda 459 bin 756 öğretmen katılacak. 3- 7 Eylül arasında başlayacak derslerin açılışını Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer yapacak. 

K-9 köpeği değil insan yetiştireceğiz 

Öğretmenlere eğitim verecek olan psikologlardan 9 Eylül Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü, Hürriyet’e şunları söyledi: “Polis gardiyan öğretmen anlayışı yerine müzakereci öğretmen öğrenci ilişkisinin geliştirilmesini isteyeceğiz. İstediğimiz davranışı ödül ceza yöntemiyle öğreteceğimiz K-9 köpekleri değil, insan yetiştireceğiz. Konuşmayı, kendini ifade etmeyi, ikna ve müzakere etmeyi öğreteceğiz.”

 

Kaynak: Hürriyet 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
KAZA GELİYORUM DEMEZ
TEHLİKEYE KARŞI ONU KORUYUN
ÇOCUK OYNARKEN ÖĞRENİR
AİLELER NE YAPMALI?
ÇOCUĞUNUZLA ARANIZDAKİ SIR
O OLGUNLAŞINCA ÖĞRENSİN
YENİ UYARANI RET, İNATÇILIK
ÇOCUKLAR VE TAKINTILARI
ÇOCUKLARA İYİ ÖRNEK OLUN
GELİŞİMİ İÇİN POZİTİF KATKI
DİŞ ÇÜRÜK YAŞI 2
SÜT DİŞLERE BAKAMIYORUZ
EPİLEPSİ YOK OLABİLİR
ÇOK DİRENÇLİ DEĞİLSE...
DİFTERİ,BOĞMACA,TETANOZ
ÇOCUKLARI KORUMA YOLLARI
ASİ ERGENLE İLETİŞİM
DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
ANNELERE BESLENME ÖNERİLERİ

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ÇOCUĞUNUZA AÇIKLAMA YAPIN
ÇOCUĞUNUZ OKULA HAZIR
ÇOCUKLARDA OKUL FOBİSİ
OKUL IZDIRAP OLMASIN
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
ÜNLÜLER VE KÖPEKLERİ
GERÇEK Mİ OYUNCAK MI?
2012-2013 SONBAHAR-KIŞ
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :