Okunma Sayısı: 12104
CANLI YORUMLAR

ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIK

Uzman Dr. Doksat anlatıyor

Eğer çocuğunuz okula gidiyorsa ya da çevrenizdeki diğer annelerden çocuğun akranlarına vurması, ısırması, itmesi kolayca duyabildiğiniz bir konudur.

Anne ve babanın birbiriyle tartışması, kavga etmesi, anne ya da babanın saldırganca tutumu, çocuğun içindeki enerjiyi boşaltmasını engelleme, çocuğu sürekli azarlama ya da eleştirme de çocuklarda salgınganlık sebebi olabilir. Uzman Dr. Neslim Doksat, çocuklarda saldırganlık davranışını ve saldırgan bir çocuğa karşı nasıl davranılması gerektiğini anlatıyor:

"Çocuklarda saldırganca davranışlar, ebeveyn olarak sıkça karşılaştığımız davranışlar ve bunları görmekten gerçekten memnun olmuyoruz. Abartılı şekilde saldırgan davranışların yaşanması, birtakım uyum bozukluklarını işaret ediyor bu nedenle, küçük yaşlardan itibaren bu davranışları görüyorsak, bunun tedbirini almak son derece önemlidir. Bu öfke kontrolüyle küçük yaşta başa çıkamazsak, ne yazık ki anne babalara el kaldırma noktasına kadar, sıklıkla da anneye veya evdeki kardeşe el kaldırma noktasına kadar varabilecek olan bir aksilik, bir isyankarlık davranışına doğru gidebiliyor.

Saldırganca davranışlar sadece ev ile sınırlı kalmayabiliyor, okulda da kendini gösterebiliyor."

Tamamını izlemek için tıklayınız...

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ÇOCUKLAR NE KADAR HAZIR
VELİLER NE YAPMALI?
HASTALIK SEZONU AÇILDI
ÇOCUK HASTALIKLARINA DİKKAT
ÇOCUĞA KARŞI ÖFKE YÖNETİMİ
NASIL GEVŞEYECEKSİNİZ?
ÇOCUĞUNUZ VE SUDA GÜVENLİK
MİNİKLERİN SUYLA TECRÜBESİ
ÖĞRENMEDE RENGİN ÖNEMİ
RENKLİ DERS NOTU İSTİYORLAR
3 YAŞ, KEYİFLİ ZAMANLAR
YARATICILIĞI SİZİ ŞAŞIRTIR!
YA 5 MEYVE YE YA DA SUYUNU
DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ
ATEŞE KARŞI İLK 5 ÖNLEM
KRİTİK SÜRE KAÇ GÜN

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
KENDİNİ KABULLENME SANATI
ÇOCUĞUNUZ MUTSUZSA
ÇOCUK VE ERGENDE DEPRESYON
KARDEŞ KISKANÇLIĞINA KARŞI
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
İLGİNÇ DÜĞÜNLER
HAMİLELERİN YENİ MODASI
GÜZELLİK ÖLÇÜLERDE DEĞİL
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :