Okunma Sayısı: 11901
CANLI YORUMLAR

ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIK

Uzman Dr. Doksat anlatıyor

Eğer çocuğunuz okula gidiyorsa ya da çevrenizdeki diğer annelerden çocuğun akranlarına vurması, ısırması, itmesi kolayca duyabildiğiniz bir konudur.

Anne ve babanın birbiriyle tartışması, kavga etmesi, anne ya da babanın saldırganca tutumu, çocuğun içindeki enerjiyi boşaltmasını engelleme, çocuğu sürekli azarlama ya da eleştirme de çocuklarda salgınganlık sebebi olabilir. Uzman Dr. Neslim Doksat, çocuklarda saldırganlık davranışını ve saldırgan bir çocuğa karşı nasıl davranılması gerektiğini anlatıyor:

"Çocuklarda saldırganca davranışlar, ebeveyn olarak sıkça karşılaştığımız davranışlar ve bunları görmekten gerçekten memnun olmuyoruz. Abartılı şekilde saldırgan davranışların yaşanması, birtakım uyum bozukluklarını işaret ediyor bu nedenle, küçük yaşlardan itibaren bu davranışları görüyorsak, bunun tedbirini almak son derece önemlidir. Bu öfke kontrolüyle küçük yaşta başa çıkamazsak, ne yazık ki anne babalara el kaldırma noktasına kadar, sıklıkla da anneye veya evdeki kardeşe el kaldırma noktasına kadar varabilecek olan bir aksilik, bir isyankarlık davranışına doğru gidebiliyor.

Saldırganca davranışlar sadece ev ile sınırlı kalmayabiliyor, okulda da kendini gösterebiliyor."

Tamamını izlemek için tıklayınız...

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
MİT'TEN CASUSÇULUK OYUNU
KAPILARINI ÇOCUKLARA AÇTI
BÜYÜMENİN ANAHTARI BESLENME
BEBEKLİK AYRI ÇOCUKLUK AYRI
ÇOCUĞUNUZ TIKA BASA YEMESİN
TİP 2 DİYABETE DİKKAT
OKUL BAŞARISI VE ÖDEVLER
EBEVEYNİN KATKISI
ÇOCUKLARA İYİ ÖRNEK OLUN
GELİŞİMİ İÇİN POZİTİF KATKI
NE KADAR HAREKET EDİYOR
İLERİKİ YAŞLAR İÇİN ÖNEMLİ
ÇOCUĞUM DEPRESYONDA
ÇOCUK DEPRESYONU
HALA ALTINI ISLATIYORSA
5 YAŞTAN SONRA NORMAL DEĞİL
3 YAŞINDAN KÜÇÜKSE
TELEVİZYONDAN UZAK TUTUN!

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
İLK 12 AYDA BABA İLGİSİ
AKRAN ZORBALIĞI
BİRBİRİNİ ŞİKÂYET ETME
ÇOCUK OYNARKEN ÖĞRENİR
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
DOĞRU SAÇ DOĞRU MAKYAJLA
ÜNLÜLERİN KOMİK ANLARI
İLGİNÇ DÜĞÜNLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :