Okunma Sayısı: 11554
CANLI YORUMLAR

YEMEK SAATİ

MEYDAN SAVAŞI MI?


  • Çocuklar 10-12 aylıktan itibaren (ya da motor becerileri parmaklarıyla ya da bir kaşıkla ağızlarına yiyecek koymalarını sağlıyorsa daha küçükten itibaren) kendi kendilerini besleyebilirler.
  • Küçük çocuklara yiyecek seçimi ya da öğünleri konusunda denetim hakkı verilmemelidir; çünkü tat yelpazeleri henüz tam anlamıyla gelişmemiştir.
  • Yürüme çağındaki ufaklıklar neofobiktir; yeni ya da tanımadıkları bir şeyden otomatikman korkarlar. Bu durum yeni tatlar ve dokular konusunda kaygı duymalarına da yol açar.
  • Çocuğunuzun en sevdiği yiyeceği istemesi karşısında pes edeyim, geri adım atayım demeyin sakın; yoksa kaçınılmaz olarak kendisini güvenli tatlar ve dokularla sınırlayacaktır.
  • Bir çocuğun midesi, bir yetişkinin midesinden küçüktür, bu yüzden de ona küçük, çiğneyip yutabileceği büyüklükte lokmalar verin.
  • Sağlıklı bir beslenme düzeni olan, oturup yemek yiyebilecek olan çocuğa, yemeyle ilgili bir sorunu olmadığı için teşvik amacıyla yiyecek seçenekleri sunulabilir. Yine de seçenekleri sınırlamanız gerekir.

"Yemek zamanları bizim için tam bir savaş meydanı! Bazen hiç takmıyorum; biz yemek yerken bırakıyorum etrafta dolansın..." 

Küçük çocuklar neofobik olabilir; özellikle de yürüme çağındakiler yeni deneyimlerden korkabilir. Çocuğunuzun sınırlı besleniyorsa, tabağını bilmediği yiyeceklerle doldurmayın. Tabağa bildiği yiyecekleri koyun, yeni yiyeceklerden de küçük lokmalar verin. 15-20 kez reddetmesini bekleyebilirsiniz. Onu yeni yemeklere karşı gösterdiği hassasiyeti kırma sürecine soktuğunuzu unutmayın.

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
BU RAPOR DA NEYİN NESİ
NASIL VERİLİYOR
KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE DİKKAT
ALIŞVERİŞİ BİLİNÇLİ YAPIN
STRES TERCİHİNİ ETKİLEMESİN
ÖĞRENCİLER İÇİN ZORLU AŞAMA
OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİYOR
TATİL BİTTİ OKUL AÇILIYOR!
YİNE ÖDEV FASLI BAŞLIYOR...
KREŞTE GÜVENDE Mİ?
ÖĞRENMENİN 3 YOLU
ÇOCUK YETİŞTİRİRKEN KARARLI
KARARLI OLMANIN ÖNEMİ
OKUL FOBİSİNE DİKKAT
TEMBEL ÇOCUKLAR DEĞİL
ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ TELEFON
AİLEYLE RAHAT İLETİŞİM
ÇOCUĞUNUZ NASIL ÖĞRENİYOR?

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
ROL YAPTIĞINI SANMAYIN
ÇOCUKLAR VE SOSYAL MEDYA
"OZAN OKUMAK İSTİYOR"
OKUL BAŞARISI VE ÖDEVLER
YENİ SEZONDA TIRNAKLAR
O KADAR DA SEKSİ DEĞİLLER
EN İYİ YAZ KOKULARI