Okunma Sayısı: 9429
CANLI YORUMLAR

EMNİYET KEMERİ ZORUNLULUĞU

Aman dikkat

Takmayanın işine tazminatsız son!Araç kullanırken kemer takmaya herkes dikkat etsin ama şoförler iki defa dikkat etsinler. Nedenine gelince, işyerinde şoför olarak çalışan işçi, “emniyet kemeri” takmadığı takdirde, işine son verilebilecek.


KEMER ÖNEMLİ

Olayın bir başka boyutu da kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili..

Yargıtay kararı’na göre; ülkemiz açısından büyük sorun olan trafik kazalarının, vahim sonuçlar doğurmasında, emniyet kemeri takılmamasının ve diğer koruyucu önlemlerin alınmamasının büyük etkisi var.

Bu nedenle, emniyet kemeri takılması mevzuatımıza göre zorunludur.

TAZMİNAT DA YOK

İşverenin, “emniyet kemeri takması” konusunda yaptığı uyarıyı göz önüne almayan işçinin bu davranışı, İş Kanunu’nun 25/II-h-i maddesi uyarınca”, “iş güvenliğini tehlikeye sokmak” şeklinde değerlendirilerek, “ağır kusur” olarak değerlendirilen bu fiili nedeniyle, şoföre kıdem ve ihbar tazminatı ödenmemesi de uygun bulunmuş (Yargıtay, 9.HD. E.2009/37034, K.2011/47935).

Araç kullananlar ve özellikle şoförler, emniyet kemerine aman dikkat!

 

Kaynak: Hürriyet/Şükrü Kızılot

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
ACIMA,YANMA, BATMA
DİKKAT! KÖR OLABİLİRSİNİZ
ONUNLA ÇATIŞMAYA GİRMEYİN
DİNLEMEYİ DENEYİN
BOŞANIYORSUNUZ, YA SONRA?
VELAYET KİME, NASIL GEÇİYOR
SESİNİZ KISILMASIN
ÖNEMLİ 5 NEDEN
ÇEKİŞMELİ BOŞANMA
ANLAŞMALI BOŞANMA
BU YAZIYI OKUDUĞUNUZDA
5 KİŞİ ÖLMÜŞ OLACAK!
GELİN-KAYNANA MESELESİ
MUTLU EVLİLİĞİ BOZUYOR MU?
AYRILMAYA KARAR VERDİYSENİZ
VE SÖYLEYEMİYORSANIZ...

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
EĞİTİME KATKI ÖDEMESİ YOK
4/B Lİ ÇALIŞANLARA MÜJDE !
BORÇLAR KANUNUNDA DÜZ...
ÇALIŞAN KADIN YASASI
İLGİLİ VİDEOLAR
BESLENME ÇANTASINDAKİ MUHTEŞEM DÖRTLÜ
ÜNLÜLERİN KOMİK ANLARI
MİNİKLERİN BOYUT ZİYARETİ
ÇOCUKLAR BUNLARA BAYILACAK
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :