Okunma Sayısı: 8030
CANLI YORUMLAR

REKABET ETMESİNE İZİN VERİN

6-11yaş arasında motivasyon

Motivasyon ve öz güven, bir çocuğun ilerideki akademik ve sosyal hayatını etkileyecek güce sahip iki kavramdır. "Çocuk bu motivasyonu ve öz güveni, 6-11 yaş aralığında kazanır." diyen Anne Boyutu yazarlarından Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, çocuklardan motivasyonun nasıl oluştuğunu anlatıyor:

 

"Çocuklarımızın eğitim süreçlerini nasıl kazandıklarını, daha sonra okul başarılarında gerekli olan alt yapıların doğdukları andan itibaren nasıl geliştiği konusunda hep birlikte bilinçlenmeye, bilgilenmeye çalışıyoruz. "Hiç ders çalışası yok", "Hiç hırsı yok", "Hiç motivasyonu yok" deriz. Çocuk bu motivasyonu ve öz güveni, 6-11 yaş aralığında kazanır. Bu dönemde çocuk bunu yaşıtlarıyla yarışarak kazanır. Yaşıtlarından daha üstün olduğu alanı keşfeder ve o alanda yarışmaya başlar. Ama bazen şöyle söyleriz, "Onun özgüveni yerine gelsin diye bir spor dalına yönlendiriyorum, bir müzik kursuna götürüyorum ama maymun iştahlı. 2 gün gidiyor, 3. gün vazgeçiyor." Çocuk, hangi dalda yetenekli olduğunu bilemez, kursa gidip vazgeçebilir. Gidip vazgeçiyorsa bu motivasyonu yok anlamına gelmez, belki de o alanda yetenekleri yoktur."

 

Tamamını izlemek için tıklayınız...

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
UFAKLIK PAYLAŞILAMIYOR MU?
PEKİ PAYLAŞMAK MÜMKÜN MÜ?
ÇOCUKLARDA GELİŞİM
FİZİKSEL, DUYGUSAL GELİŞİM
TERCİH MARATONU BAŞLADI
GEREKİRSE AKSİ OLUN
MUTLAKA BU 10 SORUYU SORUN
YETİŞTİRME BİÇİMİ DEĞİŞMELİ
ANNE BABALARA SERT ELEŞTİRİ
YASALAR YETMİYOR MU?
YAZ ANAHTARI: TAZE MEYVE
ÇOCUĞUNUZ İÇİN ÖNERİLER
ÇOCUKLAR SÖZ DİNLEMEZ
ÇÜNKÜ ONLAR ROBOT DEĞİL

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.
1
filizbozkurt
Cevapla filizbozkurt
08.11.2012 08:09:37
Sabiha Hanım çok güzel yazdıklarınız yine.Kitaplarınızda var elimde sizide seviyor takip ediyorum ama, şimdi bu ve çoğu yazınızda kitaplarınızdada olduğu gibi ,peki ne yapmalıyım soruma yanıtı bulamıyorum.Tamam özgüven ve motivasyon için rekabet etmesine izin vericem. Kurslara gönderdiğimde sıkılmasından endişe duymayacağım. Peki rekabet etmesine izin verin diyorsunuz özgüven gelişimi oluşumu için de, tamamda yani ne yapalım ne yapmıyoruz genelde de ,ne yapmalıyız?
Cevap Yaz
filizbozkurt
Cevapla filizbozkurt
08.11.2012 08:08:41
Sabiha Hanım çok güzel yazdıklarınız yine.Kitaplarınızda var elimde sizide seviyor takip ediyorum ama, şimdi bu ve çoğu yazınızda kitaplarınızdada olduğu gibi ,peki ne yapmalıyım soruma yanıtı bulamıyorum.Tamam özgüven ve motivasyon için rekabet etmesine izin vericem. Kurslara gönderdiğimde sıkılmasından endişe duymayacağım. Peki rekabet etmesine izin verin diyorsunuz özgüven gelişimi oluşumu içinde, tamamda yani ne yapalım ne yapmıyoruz genelde de ,ne yapmalıyız?
Cevap Yaz
1

KATEGORİNİN HABERLERİ
KAKAYI VERME KARARI Ç...
EĞİTİM SÜRECİNDE ALGI
KENDİNE GÜVEN
"MÜJDE BİR KARDEŞİN O...
İLGİLİ VİDEOLAR
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 1
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 2
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 3
ALAADİN'İN LAMBASI - BÖLÜM 4
DOĞRU SAÇ DOĞRU MAKYAJLA
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
2012 YILINA DAMGA VURAN
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :